Τίτλοι Περιφέρειας 2-11-2016 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Ζάκυνθος

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη γα σήμερα εκδίκαση της αγοραπωλησίας των 15 χιλιάδων στρεμμάτων στη ορεινή Ζάκυνθο, μετά από παρέμβαση του ελληνικού δημοσίου, που ζητά ακύρωση της διαδικασίας, με το επιχείρημα, πως, τα δύο τρίτα της επίμαχης έκτασης είναι δημόσια περιουσία.

Σάμος

Καθημερινό φαινόμενο η διακίνηση πλαστών εγγράφων μεταξύ αλλοδαπών στην Σάμο.

Χανιά

Στα ανοιχτά της Λιβύης με κατεύθυνση προς την Κρήτη βρίσκεται το ρωσικό αεροπλανοφόρο, «Κουζνέτσοφ», το οποίο διέπλευσε από το στενό που χωρίζει την Ιταλία με την Αφρική, προσπερνώντας τη Μάλτα. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ρωσική νηοπομπή θα κατευθυνθεί προς την Κρήτη, προκειμένου να ανεφοδιαστεί με καύσιμα, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν τόσο στην Ισπανία, όσο και στη Μάλτα, παρά τα ρωσικά αιτήματα.

Ιωάννινα

Σε δυνητική αργία, από τα καθήκοντά του ως ιατρός του Νοσοκομείου Φιλιατών, ετέθη, o πρώην Δήμαρχος Φιλιατών Μηνάς Ντουμάζιος, καθώς εκκρεμεί σε βάρος του ποινική διαδικασία και συγκεκριμένα δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για έλλειμμα 4,5 εκ. ευρώ στο Δήμο κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος. Την απόφαση συνυπογράφουν ο Υπουργός και Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

Καλαμάτα

Πρόστιμα 15.000 ευρώ στο Δήμο Δυτικής Μάνης και 5.000 ευρώ στο δήμο Οιχαλίας επέβαλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ανεξέλεγκτη απόθεση των απορριμμάτων τους και τη λειτουργία παράνομων χωματερών. Οι αποφάσεις υπογράφονται από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφερη.

Αιγαίο

Γιαγιάδες στη Μυτιλήνη πέτυχαν την πρώτη τους νίκη απέναντι σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας αποτρέποντας την τοποθέτηση κεραίας στην ταράτσα σπιτιού σε συγκρότημα εργατικών κατοικιών.

Λάρισα

Λουκέτο σε παραδικηγορικό γραφείο που λειτουργούσε στη Λάρισα, συνταξιούχος στρατιωτικός και παρείχε συμβουλές νομικής φύσης σε θέματα πολιτών με τη δημόσια διοίκηση, έβαλε με απόφαση του το Ειρηνοδικείο Λάρισας, μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο τοπικός Δικηγορικός Σύλλογος

Ηράκλειο

Τη δέσμευση της Κυβέρνησης για χρηματοδότηση της αντικατάστασης και επέκτασης του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης του δήμου Ηρακλείου, μετέφερε χθες, σε συνάντηση που είχε με βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης.

Πύργος

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών που θα κατέβουν με τα τρακτέρ έξω από το παλιό Νοσοκομείο του Πύργου. Αυτό αποφάσισε αργά χθες το βράδυ η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας.

Κομοτηνή

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση διαφόρων ειδικοτήτων του προγράμματος “Ένταξη και εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων”

Καρδίτσα

Παρέμβαση για την εργασιακή γαλέρα που στήνεται σε βάρος των εργαζομένων στους δήμους όλης της χώρας κάνει η συνδικαλιστική παράταξη ΟΤΑ «άλλη ρΟ.Τ.Α» Καρδίτσας.

Πάτρα

Συνένωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο με αυτό του Αιγίου πρότεινε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Πάτρας, ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Θεόδωρος Πισιμίσης.

Ρόδος

Τρείς Τοπικές Μονάδες Υγείας θα λειτουργήσουν στην Κω ,μέσα στο 2017, για την υγειονομική θωράκιση των κατοίκων του νησιού, σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας ,όπως δηλώνει ο βουλευτής Ηλίας Καματερός.

Τρίπολη

Ιδρύεται φορέας διαχείρισης “Πελοπόννησος ΕXPO” απ’ τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου. Στις 9 Νοεμβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια της 1ης έκθεσης στην Τρίπολη, με την συμμετοχή 260 εκθετών.

Κοζάνη

Με την παρουσία 250 εμπορικών επισκεπτών από την Ρωσία και την Ουκρανία, πραγματοποιείται από 3 έως και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, στην Καστοριά το 1ο τετραήμερο Fur Shopping Festival

Βόλος

Δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις έγιναν σε 1780 μαθητές όλων των βαθμίδων στο Πήλιο και τις Βόρειες Σποράδες, τον Οκτώβριο, μέσω της κινητής οδοντιατρικής μονάδας του «Χαμόγελου του Παιδιού», σε συνεργασία με 28 εθελοντές οδοντιάτρους του Συλλόγου Μαγνησίας.

Κέρκυρα

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα τιμήσει τον Κερκυραίο Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη και τους διακριθέντες αθλητές, Κωνσταντίνα Ρωμαίου και Παναγιώτη Μαντζουρόγιαννη, καθώς και όλους τους Κερκυραίους αθλητές που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους τη χρονιά που πέρασε. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα τελετών της Ιονίου Ακαδημίας

Φλώρινα

Την εφαρμογή παροχής ποσοστού έκπτωσης στα μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων για αγορές από τα καταστήματά της Φλώρινας προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Φλώρινας με στόχο την ανακούφιση των τρίτεκνων οικογενειών.

Ορεστιάδα

Πολιτιστική δράση κοινωνικού χαρακτήρα των Δημοτικών σχολείων Αλεξανδρούπολης κα του Μουσικού Γυμνασίου με τίτλο “Θέλω να ζήσω -Σώσε με” θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 11πμ στο Δημοτικό θέατρο της πόλης. Τα μηνύματα της δράσης αφορούν στις πανανθρώπινες αξίες και αρχές του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης.

Καβάλα

Hμερίδα για τον μητρικό θηλασμό σήμερα στην Καβάλα, ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός το πρωί του Σαββάτου στη πλατεία Ελευθερίας στη Δράμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ