Τίτλοι Περιφέρειας 19-10-2016 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Ιωάννινα

Κανονικά λειτουργούν από σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Δήμο Ιωαννιτών, στον Δήμο Ζίτσας και στο Δήμο Πωγωνίου, εκτός από το 10ο δημοτικό στον Δήμο Ιωαννιτών. Από τους ελέγχους, οι οποίοι ολοκληρώθηκαν ήδη, δε διαπιστώθηκαν βλάβες στα σχολικά κτίρια.

Αιγαίο

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες στη Μυτιλήνη το αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν σωματεία εργαζόμενων και αλληλέγγυες οργανώσεις. Κάλεσαν την κοινωνία να κλείσει τα αυτιά στις φωνές που θέλουν να σπείρουν τον φόβο και τον ρατσισμό.

Κέρκυρα

Συγκέντρωση έξω από τις εργατικές κατοικίες πραγματοποίησαν σήμερα οι δικαιούχοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη ολοκλήρωση του έργου, έξι χρόνια μετά την κλήρωση.

Πάτρα

Κανένα ελαφρυντικό για την πράξη του και ποινή φυλάκισης 10 ετών και εγκλεισμό σε σωφρονιστικό κατάστημα ανηλίκων στην Κόρινθο, επέβαλαν οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Ανηλίκων Πατρών στον 16χρονο που τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε εκτελέσει τον 17χρονο φίλο του, στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Κάτω Αχαΐας.

Ηράκλειο

Παραμένουν στην εργασία τους οι 90 εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου -οι συμβάσεις των οποίων έληξαν- μετά την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

Καρδίτσα

Σωματεία της Καρδίτσας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον τοπικό ΟΑΕΔ και επέδωσαν υπόμνημα στον διευθυντή, με σειρά αιτημάτων για σταθερή και πλήρη εργασία για όλους.

Χανιά

Οι τάξεις υποδοχής, δεν προορίζονται για τα προσφυγόπουλα που αναμένεται να φιλοξενηθούν στην Κρήτη, αλλά για τα παιδιά των μεταναστών και προσφύγων που ήδη ζουν στο νησί από το 2010 και αντιμετωπίζουν δυσκολίες προσαρμογής

εξαιτίας της γλώσσας, τόνισε στην ΕΡΤ Χανίων ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, Γιώργος Τερεζάκης.

Σάμος

«Ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης» ζητούν τα μέλη της Τοπικής Επιτροπής του ΚΚΕ Σάμου που επισκέφθηκαν το κέντρο φιλοξενίας στη Σάμο.

Κοζάνη

Δεν αρκεί μόνο η συγνώμη των Γερμανών για τα δεινά που υπέστη ο Ελληνικός Λαός κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά θα πρέπει η Γερμανική κυβέρνηση να ανοίξει τον διάλογο για την καταβολή των αποζημιώσεων. Αυτά τόνισαν, μεταξύ άλλων, οι έντεκα Γερμανοί, παιδιά και εγγόνια των στρατιωτών που έδρασαν κατά την περίοδο 1941-1944 στη χώρα μας, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Μεσόβουνο και τους Πύργους.

Καλαμάτα

Με SMS ή τηλεφωνικά θα ειδοποιούνται οι πλημμυροπαθείς από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των αρχών του Σεπτεμβρίου, για να παραλαμβάνουν τις επιταγές με το αρχικό επίδομα των 586 ευρώ. Η παραλαβή των επιταγών θα γίνεται από τα Ταμεία του δήμου Καλαμάτας, που έχουν ήδη μετακομίσει στα κτίρια του παλιού νοσοκομείου.

Βόλος

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Διοίκησης του Ορφανοτροφείου Βόλου ανακοίνωσε σήμερα ο Άγγελος Αγραφιώτης, μέσω τετρασέλιδης ανακοίνωσης με καταγγελίες σε βάρος του Αχιλλέα Μπέου, του αντιδημάρχου Βόλου, Αναστάσιου Μπατζιάκα και της προέδρου του Δ.Σ. της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, Κλέας Γεωργακλή.

Κομοτηνή

Ένα νεαρό τραυματισμένο ζαρκάδι εντόπισαν οι άνθρωποι του Δασαρχείου Ξάνθης. Για τη σωτηρία του οργανώθηκε διακομιδή από την Ξάνθη μέχρι το Τμήμα Κτηνιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Ζάκυνθος

Για την ολοκληρωμένη διαχείριση και αποκατάσταση του φυσικού υγροβιότοπου της λίμνης Κερίου, το Εθνικό θαλάσσιο πάρκο Ζακύνθου ήδη συνεργάζεται με το υπουργείο Περιβάλλοντος, την επιστημονική κοινότητα και τον Δήμο.

Ρόδος

Καμπάνια ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια θα οργανώσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τη στήριξη της ΕΥΘΥΤΑ, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα τροχαία ατυχήματα που βρίσκονται σε έξαρση στη Ρόδο.

Πύργος

Στη Ζυρίχη βρίσκονται σήμερα οι αυτοδιοικητικοί της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνέδριο για την ένταξη της ιστορικής σιδηροδρομικής γραμμής Πελοποννήσου στην UNESCO και την καθιέρωση τουριστικού τρένου στην περιοχή.

Φλώρινα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Χωρίς φωτιά καπνός δε βγαίνει», με τη συμμετοχή μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οργανώνει στις 20 και 21 Οκτωβρίου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας, συμμετέχοντας στην δράση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2016: Παντέχνου πυρός σέλας-Λαμπερές ιστορίες φωτιάς».

Τρίπολη

Το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Γενετικής Γηριατρικής και Έρευνας Νευροεκφυλιστικών Νόσων θα πραγματοποιηθεί στη Σπάρτη από αύριο έως τις 23 Οκτωβρίου. Οργανώνει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ορεστιάδα

Ένα από τα έξι χρυσά βραβεία στην κατηγορία «Παραδοσιακό Τραγούδι» απέσπασε η Παιδική Νεανική Χορωδία Σαμοθράκης «Αρμονίας Γένεσις», η οποία συμμετείχε στον 1ο Διεθνή διαγωνισμό Χορωδιών Κέρκυρας που πραγματοποιήθηκε από τις 12 ως τις 16 Οκτωβρίου.

Σέρρες

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και Χορού «Η ελιά της ειρήνης» διοργανώνει ο δήμος Σερρών, 21 έως 26 Οκτωβρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ