Τίτλοι Περιφέρειας 18-10-2016 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους

Αιγαίο

Παλλεσβιακό αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης. Το συλλαλητήριο διοργανώνουν εργατικά σωματεία από τους χώρους της εκπαίδευσης, της υγείας, του τύπου, της αυτοδιοίκησης, του δημόσιου τομέα, καθώς και συλλογικότητες και εθελοντικές οργανώσεις.

Ορεστιάδα

Συνάντηση φορέων της Θράκης πραγματοποιείται αύριο το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη με στόχο να αποτραπεί η κατασκευή και λειτουργία σταθμού διοδίων στη Μέστη, ανάμεσα στους νομούς Έβρου και Ροδόπης.

Κοζάνη

Ξεπερνούν τους 100.000 οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας που εμπλέκονται στα «κόκκινα» δάνεια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο ο πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, Βασίλης Ιωαννίδης. Όπως τόνισε ο κ. Ιωαννίδης, η κατάσταση είναι «εκρηκτική», αφού ο μέσος όρος των δανείων που έχουν ληφθεί φθάνει σε αξία τα 120.000 ευρώ, ενώ οι εμπλεκόμενοι δεν είναι μόνο οι λήπτες των δανείων, αλλά και όσοι έχουν συνυπογράψει ως εγγυητές είτε ως συνοφειλέτες.

Ηράκλειο

Προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας, επιτρέπει σε οικογένεια αγροτών δανειοληπτών με χρέη που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ, να διατηρήσει το σύνολο των περιουσιακών της στοιχείων μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Θα πληρώνει μηνιαία δόση 40 ευρώ προς τις τράπεζες.

Σάμος

Στο πλευρό των αιρετών που διώκονται για την αντίθεσή τους να τοποθετηθούν κεραίες κινητής τηλεφωνίας στη δυτική Σάμο είναι κάτοικοι και «Λαϊκή Συσπείρωση».

Καβάλα

Συνεχίζεται για έβδομη ημέρα η κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ από τους απολυμένους της Βιομηχανίας Λιπασμάτων.

Φλώρινα

Στα 92 έως 97 λεπτά διαμορφώθηκε η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης στην Φλώρινα, τιμή απαγορευτική, όπως λένε οι βενζινοπώλες, για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι καλούνται να ανάβουν καλοριφέρ μέχρι τον Μάιο.

Λάρισα

Αναβρασμός επικρατεί στον αγροτικό κόσμο. Συλλαλητήριο αγροτών με τρακτέρ την Παρασκευή στον Τύρναβο, διαμαρτυρία κτηνοτρόφων για τη φέτα και τις εξισωτικές αποζημιώσεις, την ερχόμενη εβδομάδα στη Λάρισα.

Κέρκυρα

Να συζητηθούν άμεσα στο περιφερειακό και δημοτικό συμβούλιο τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Κέρκυρας μετά τη δέσμευση Περιφερειάρχη και Δημάρχου, ζητά με επιστολή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νησιού.

Καρδίτσα

Εγκαινιάζεται αύριο στις 6 το απόγευμα η λειτουργία βάσης ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στον Παλαμά, παρουσία κλιμακίου της διοίκησης του ΕΚΑΒ, με επικεφαλής τους Μιλτιάδη Μυλωνά και Βασίλη Νιάκα.

Καλαμάτα

Άμεσα πρόκειται να ξεκινήσει η καταβολή των επιδομάτων στους πλημμυροπαθείς από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 7ης Σεπτεμβρίου, καθώς ήδη η πρώτη πίστωση βρίσκεται στον λογαριασμό του Δήμου Καλαμάτας.

Πύργος

Την αντίδραση των κτηνοτρόφων-κατοίκων της περιοχής Ραχών στα Κρέστενα προκάλεσε η πρώτη επιχείρηση κατεδάφισης αυθαίρετων εγκαταστάσεων μέσα σε δάσος. Ζητούν οι ίδιοι την παράταση παραμονής τους, τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο.

Κομοτηνή

Ραδιομαραθώνιος Αλληλεγγύης και Αγάπης στις 26 Οκτωβρίου από τα Ραδιόφωνα της Ροδόπης, για εξάχρονο παιδάκι που χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης στο εξωτερικό. Τον ραδιομαραθώνιο θα φιλοξενήσει ο σταθμός μας.

Τρίπολη

Ημερίδα με θέμα «Ενεργειακός προγραμματισμός της ΔΕΗ και οι επιπτώσεις στους εργαζόμενους και τις κοινωνίες» θα γίνει το Σάββατο στη Μεγαλόπολη.

Ζάκυνθος

Έξαρση των κλοπών και απόπειρες διαρρήξεων σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε αρκετές περιοχές της Ζακύνθου. Συνελήφθησαν τα μέλη ομάδας που είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια περιστατικά.

Βόλος

Διαρρήκτες «χτύπησαν» ουζερί και φούρνους σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο. Διαδοχικά χτυπήματα με κινήσεις πανομοιότυπες. Αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και αντικείμενα.

Πάτρα

Δέκτης παραπόνων αλλά και αντιδράσεων έγινε ο Δήμος Πατρέων από κατοίκους που εισέπραξαν κλήσεις για τη ελεγχόμενη στάθμευση -στην πλειοψηφία τους υποστήριξαν πως δεν γνώριζαν, και πως πίστευαν ότι εξακολουθεί να ισχύει η πιλοτική εφαρμογή του συστήματος.

Ρόδος

Ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία σημειώνει η συμμετοχή, για πρώτη φορά, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην 27η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2016, που πραγματοποιείται στη Γαλλία. Οι παραγωγοί των νησιών παρουσιάζουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους, που ήδη προσέλκυσαν το ενδιαφέρον αγοραστών, στην κατηγορία των ντελικατέσεν.

Σέρρες

Εθελοντική αιμοδοσία, διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Βαλτερού την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του χωριού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ