ΤΙΤΛΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 12-5-16 (audio)

Οι κυριότερες είδησεις των Περιφερειακών Στάθμων της ΕΡΤ σε τίτλους.

Ομόφωνα στηρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας τους εργαζόμενους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων.

«Oι Μητρουσιώτες δεν θα πληρώσουν την αύξηση στο νερό για την περίοδο που δεν είναι πόσιμο», δήλωσε ο δήμαρχος Σερραίων Πέτρος Αγγελίδης.

Πρωτοβουλία για ίδρυση θερινών σχολείων στα σωφρονιστικά καταστήματα Κασσαβέτειας και Χιλιαδούς Βόλου. Στόχος, να ξεκινήσει η λειτουργία τους 1η Ιουλίου και για δύο μήνες.

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τον αποκλεισμό περιοχών της Θεσπρωτίας, από τα αυξημένα κίνητρα του νέου Αναπτυξιακού Νόμου. Αίτημα επανόρθωσης και από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου.

Απαγορευτική για την είσοδο στο σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, θεωρείται η νέα τιμή του εισιτηρίου, 12 ευρώ (από 4), που ισχύει από την 1η Απριλίου, με τους τοπικούς φορείς να εκφράζουν σοβαρούς φόβους για κάθετη μείωση της επισκεψιμότητάς του.

Προχωράει ο περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη. Σύμφωνα με τους στόχους του νέου ΠΕΣΔΑ, δίνεται έμφαση στην αποκεντρωμένη διαχείριση και πιο συγκεκριμένα, στη διαλογή στην πηγή.

Στον Πύργο, θα κατασκευαστεί Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, όπως αποφασίστηκε χθες στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης στην Αθήνα, παρουσία του Αντιδημάρχου Ανακύκλωσης Διονυσίου Μπέλτσου.

Φωτιά αποτέφρωσε τη νύχτα όλο το κτίριο του τελωνείου της Σύμης, όπου στεγαζόταν και οι αποθήκες του duty-free. Ξεκίνησε από
αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο στον προαύλιο χώρο του κτιρίου.

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση διάρρηξης του χρηματοκιβωτίου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κέρκυρας που είχε γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου του 2015.

Πενήντα παιδικές χαρές, από τις περίπου εκατό που είναι σήμερα, θα διατηρηθούν στον δήμο Ορεστιάδας, που δρομολογεί εργασίες αναβάθμισης των χώρων αυτών, προκειμένου να πιστοποιηθούν και να λειτουργούν με όλους τους όρους ασφάλειας.

Δωρεάν προληπτικό έλεγχο (τεστ παπ) στις γυναίκες των χωριών του δήμου Σοφάδων ξεκίνησε χθες από το δήμο Σοφάδων και το Κέντρο Υγείας.

“Πάρε Ανάσα”, το πρόγραμμα στα Δημοτικά Σχολεία της Πάτρας για την πρόληψη του καπνίσματος.

Έκκληση να επιλέγουν νέες εταιρίες Πνευματικών Δικαιωμάτων για την έκδοση άδειας Μουσικών Οργάνων, οι οποίες προσφέρουν πολύ χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τις υπάρχουσες κάνει προς τα μέλη του το Σωματείο Ιδιοκτητών Καφετεριών και Ειδών Εστίασης Γρεβενών.

Εγκαινιάζεται στις 20 Μαΐου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη, το Ινστιτούτο Αρχαίου DNA του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας.

Βραβείο για το βίντεο που αφορούσε στα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες απονεμήθηκε στο 5ο Λύκειο Λάρισας από το υπουργείο Παιδείας.

Το Αγώνισμα του Προσανατολισμού, ή αλλιώς orienteering, διοργανώθηκε στο Αμύνταιο από τους μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας. Στο δημοφιλές άθλημα, οι συμμετέχοντες καλούνται να βρουν σταθμούς ελέγχου σε όμορφες γεωγραφικές περιοχές δάσους και βοσκοτόπων.

Παιδική κατασκήνωση δυναμικότητας 1.350 παιδιών ανά περίοδο πρόκειται να λειτουργήσει από φέτος στο Σοφικό Κορινθίας, μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Με ευρύτατη διακομματική συναίνεση ψηφίστηκε από τη Βουλή νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία ο εκάστοτε πρόεδρός της θα είναι στο εξής και πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Εκδήλωση λόγου και τέχνης με θέμα την Έντεχνη Μουσική των Ελλήνων της Θράκης στις αρχές του 20ου αιώνα, διοργανώνει το Σάββατο 21 Μαΐου στις 20.30μμ στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, το Ιστορικό Μουσείο σε συνεργασία με το Ωδείο Φαέθων.

Η τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος Βόλεϊ Κορασίδων 2015-2016 θα πραγματοποιηθεί στη Ζάκυνθο, από την Πέμπτη 12 έως το Σάββατο 14 Μαΐου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ