Τίτλοι απο την Περιφέρεια 16-5-2016 (audio)

Οι βασικότερες ειδήσεις της Περιφέρειας σε τίτλους

ΦΛΩΡΙΝΑ

Η επαναλειτουργία του Ορυχείου της Αχλάδας από την 1 Ιουνίου αποφασίστηκε σε σύσκεψη με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη, εκπροσώπους της εταιρίας και των εργαζομένων.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο από ορκωτούς για τα προηγούμενα έτη, με αφορμή υπεξαίρεση χρημάτων από το ταμείο της ΔΕΥΑΖ, αποφάσισε ομόφωνα το δ.σ. της δημοτικής επιχείρησης Ζακύνθου .

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Στο θρανίο για να διαγωνισθεί με τους συνυποψήφιους της στις πανελλαδικές εξετάσεις κάθισε σήμερα Η κ.Ευθυμία Στεργίου 77χρονη από την Αλεξανδρούπολη.

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Συνεχίζει τη δράση συγκέντρωσης πλαστικών καπακιών ο νομαρχιακός σύλλογος ΑΜΕΑ Έβρου. Στόχος η προμήθεια ειδικού αθλητικού οργάνου για παιδιά με αυτισμό και σύνδρομο Down.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Το αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου είχε την μεγαλύτερη αύξηση επισκεψιμότητας σε επίπεδο χώρας τον περασμένο Ιανουάριο με ποσοστό 61,3%,σύμφωνα με στοιχεία της Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων.

ΧΑΝΙΑ

Κονδύλια από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους ύψους 1,5 δις ευρώ θα διεκδικήσει η Περιφέρεια Κρήτης το προσεχές διάστημα, δήλωσε χθες από τα Χανιά ο περιφερειάρχης Σ. Αρναουτάκης, αναφερόμενος στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του νησιού.

ΠΑΤΡΑ

Από σήμερα οι ηλεκτρονικές κάρτες για τα κοινόχρηστα ποδήλατα στην Πάτρα.

ΡΟΔΟΣ

Στην πρώτη θέση της κατάταξης των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων που συμβαίνουν στην περιφέρεια, βρίσκονται τα Δωδεκάνησα σύμφωνα με την έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης. Οι νεκροί αυξήθηκαν σε 34 από 27, ενώ το 2013 ήταν 20, οι σοβαρά τραυματίες έγιναν 60 από 45 και οι ελαφρά τραυματίες 153 από 136.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Άνοιξε τις πύλες της η Πανηπειρωτική Έκθεση 2016, που στόχο έχει την προβολή και την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας. Στην έκθεση φιλοξενούνται περίπτερα επιχειρήσεων, που προβάλλουν τα προϊόντα τους, δήμοι που αναδεικνύουν τις περιοχές τους, υπηρεσίες, ο Ερυθρός Σταυρός, και αθλητικά σωματεία.

ΠΥΡΓΟΣ

Το έργο Προστασίας, Ανάπτυξης και Ανάδειξης Υδροθεραπευτηρίου Καϊάφα, με προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνεται στη λίστα με τα 42 έργα που εντάσσονται σε πρώτη φάση στο «πακέτο Γιούνκερ».

ΣΠΑΡΤΗ

Τα ψηφιδωτά της Σπάρτης στο προσκήνιο για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, στις 18 Μαίου. Με προβολές και εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν από 18 έως 31 Μαίου, η Σπάρτη θα συμμετάσχει στον εορτασμό, αναδεικνύοντας τα σημαντικά ψηφιδωτά που σώζονται εντός της πόλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ