Τίτλοι από την Περιφέρεια 28-09-2015 (aud)

Σύντομη ενημέρωσση σε τίτλους από τους Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΤ.

Aύριο συζητείται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Λάρισας, η αγωγή 128 κατοίκων του Δομένικου Ελασσόνας κατά του ιταλικού δημοσίου, με την οποία ζητείται η καταβολή αποζημιώσεων για τη σφαγή 140 κατοίκων του χωριού τον Φεβρουάριο του 1943.
Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πάτρας κρίθηκε αθώος ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής και οι 22 εμπλεκόμενοι αιρετοί και υπάλληλοι του δήμου για το θέμα των εικονικών τιμολογίων.

Ωστόσο, ο κ. Λιατσής διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για απιστία σε βάρος του δημοσίου για τα έργα αυτεπιστασίας και υπεράριθμες προσλήψεις έκτακτου προσωπικού το φθινόπωρο του 2006.

Συνεχίζεται η διαδικασία της απολογίας των 16 κατηγορουμένων για την υπόθεση του κυκλώματος μαστροπείας στην Κέρκυρα, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως την Τετάρτη οπότε και θα απαγγελθούν επισήμως κατηγορίες.

«Γυναίκα της χρονιάς στην Έρευνα και Τεχνολογία» στη Γαλλία για το 2015 ανακηρύχθηκε από το Γαλλικό περιοδικό «L’Usine Nouvelle», η Φλωρινιώτισσα Χριστίνα Τζώτζη, Διδάκτωρ του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σε κατάληψη των σχολικών τους μονάδων, έχουν προχωρήσει από νωρίς σήμερα το πρωί, οι μαθητές στα 4 ΕΠΑΛ της Καλαμάτα, το 4ο και 6ο Λύκειο της πόλης. Γενικά θέματα παιδείας, ελλείψεις καθηγητών και υλικών, προβλήματα σε υποδομές τα βασικά τους αιτήματα.

Ανοίγουν την Τετάρτη και την Πέμπτη τα 21 δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της Λέσβου που παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών. Τα μισά κενά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου καλύπτονται με την 1η τοποθέτηση 212 δασκάλων και νηπιαγωγών.

Έφθασαν σήμερα στο Νοσοκομείο του Βόλου 10 μηχανήματα αιμοκάθαρσης για την ενίσχυση της μονάδας τεχνητού νεφρού στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

40 κλήσεις δέχτηκε η Π.Υ. Ελευθερούπολης του Δήμου Παγγαίου για την απάντληση υδάτων από κατοικίες της Νέας Περάμου που πλημμύρισαν από τις βροχοπτώσεις του Σαββάτου.

Αναζητούνται μετά από καταδίωξη 4 άτομα που εισέβαλαν σε σπίτι στον Πλάτανο Αιγίου. Είχαν διαπράξει δεκάδες κλοπές στην περιοχή.

Στην κατεδάφιση του κτιρίου του πρώην δημοτικού πολιτιστικού κέντρου, προσανατολίζεται η δημοτική αρχή μετά από τη μακροχρόνια δικαστική διαμάχη μεταξύ του δήμου Ορεστιάδας και του εργολάβου που είχε αναλάβει την ανακατασκευή του.

Την προοπτική αεροπορικής σύνδεσης του Ηρακλείου με το Κουσάντασι της Τουρκίας, συζήτησαν ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός με τον πρώην δήμαρχο της τουρκικής πόλης και επιχειρηματία της γείτονος χώρας. 47 κρουαζιερόπλοια αναμένεται να καταπλεύσουν τον Οκτώβριο στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου.

Από τα Χανιά ξεκινά τις επόμενες ημέρες η τοποθέτηση «έξυπνων» πινακίδων κυκλοφορίας που θα εγκατασταθούν σε πέντε πόλεις της Κρήτης. Πρόκειται για φωτεινές πινακίδες LED οι οποίες σε πραγματικό χρόνο θα μεταδίδουν μηνύματα ενημέρωσης προς τους οδηγούς.

Έκθεση με θέμα Ιωνίας Γαία Χαίρε Σμύρνη- Δαμασκός εγκαινιάστηκε στην αίθουσα τέχνης της Τρίπολης με έργα του Δημήτρη Ταλαγάνη, αφιερωμένη στο αθώο βλέμμα των παιδιών θυμάτων της υποκρισίας και της ένοχης σιωπής μας.

Άγνωστο οικισμό της Αρχαίας Αμβρακίας στο Κομπότι Άρτας, έφεραν στο φως οι εργασίες για την κατασκευή της Ιόνιας Οδού.

Στην Αλπική Ζώνη της Βορειοδυτικής Πίνδου, κοντά στον οικισμό της Σαμαρίνας Γρεβενών συνεχίζουν να εντοπίζονται και φέτος, από το τμήμα Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. ευρήματα των Νεάντερταλ, που πιστεύεται ότι ήταν συγγενείς του σύγχρονου ανθρώπου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος