Τίτλοι από την Περιφέρεια 19-10-2015 (AUD)

Σύντομη ενημέρωση από τους Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΤ.

Ανάκληση ιθαγένειας και απελάσεις Ποντίων ομογενών της Θράκης, λόγω λάθους στα δικαιολογητικά.

Πλήθος πολιτών, γονείς, γιατροί και εργαζόμενοι πολίτες έδωσαν ραντεβού το πρωί της Κυριακής στο Νοσοκομείο για να διαμαρτυρηθούν για τις ελλείψεις στην παιδιατρική κλινική και τις άλλες κλινικές του νοσοκομείου, δημιουργώντας μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το ίδρυμα.

Κλειστό είναι από σήμερα το δημαρχείο της Σύμης σε ένδειξη διαμαρτυρίας των κατοίκων για τις παντελείς ελλείψεις στον τομέα της υγείας.

Με κατά τόπους συλλαλητήρια στις πλατείες των πόλεων ξεκινούν άμεσα τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε όλη τη χώρα όπως αποφάσισαν σε σύσκεψη στη Λάρισα που παραβρέθηκαν εκπρόσωποι 37 νομών.

Στα όρια της παρατυπίας οι ατομικές συμβάσεις στο συνεταιριστικό εργοστάσιο γάλακτος στα Τρίκαλα , σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας.

«Να τσακίσουμε τους “Λαγούς” του φασισμού» φώναξαν σωματεία και συλλογικότητες του νησιού στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο στη Μυτιλήνη με αφορμή εκδήλωση της Χρυσής αυγής με τον βουλευτή της, Γιάννη Λαγό.

Συνελήφθη σήμερα το πρωί, ο διαχειριστής του δημοτικού κυνοκομείου Βόλου, ύστερα από μήνυση φιλοζωικών οργανώσεων για τον τρόπο λειτουργίας του.

Με 2.000 ευρώ επικήρυξε κάτοικος Κατακόλου, αυτόν που δηλητηρίασε με φόλα το σκύλο του. Είναι το δεύτερο περιστατικό επικήρυξης τις τελευταίες ημέρες.

Δεν προλαβαίνουν να είναι έτοιμα τα ελαιοτριβεία της Μεσσηνίας ώστε με την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου να εκπληρώσουν τους όρους και τα προαπαιτούμενα για παραγωγή και αποθήκευση ελαιολάδου με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Καλαμάτα.
Μέσα σ΄έναν χρόνο, ο αριθμός των αστέγων στην Πάτρα έφτασε τους 100 και τα πράγματα δυσκολεύουν εν όψει του χειμώνα.
Ημέρα δράσης με θέμα: «Καμιά άλλη ώρα μαθήματος χαμένη» διοργάνωσε σήμερα η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου. Εκπρόσωποι καθηγητών, Συλλόγων Γονέων, μαθητικών συμβουλίων αλλά και των Δημοτικών αρχών βρέθηκαν στα Ανώγεια όπου στις 12 το μεσημέρι έγινε παράσταση διαμαρτυρίας και ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία.

Υπολειτουργούν τα σχολεία Ειδικής Αγωγής στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Μαθητικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 2 Νοεμβρίου στη Ζάκυνθο, με τους τοπικούς φορείς να συντονίζουν τις ενέργειες τους για νέους αγώνες.

Πτήσεις προς το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος της Καβάλας ξεκινά από το 2016 μεγάλος βρετανικός ταξιδιωτικός οργανισμός, στελέχη του οποίου αναζητούν συνεργασίες με ξενοδοχεία αυτή την περίοδο.

53 εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα υλοποιήθηκαν στην Π.Ε. Φλώρινας με τη συμμετοχή 91 εκπαιδευτικών με στόχο να διαμορφωθούν εναλλακτικές πρακτικές οργάνωσης της διδασκαλίας και να ενισχυθούν τα ενδιαφέροντα των μαθητών.

Η χρήση του διαδικτύου πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και γι αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στα παιδιά, τόνισε από τα Γιάννενα ο Μανώλης Σφακιανάκης στο πλαίσιο της 10ης πανελλήνιας συνάντησης του δικτύου πρόληψης.

Ανοίγει ξανά για το κοινό ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα. Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ενέκρινε την τοποθέτηση 5 μόνιμων φυλάκων στην Τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής, που θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ στις αρχές Νοεμβρίου 2015, πήρε το «ρομπότ που παίζει μπόουλινγκ», το οποίο κατασκεύασαν τέσσερις φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Σε πλήρη εφαρμογή το ωράριο λειτουργίας των νυχτερινών καταστημάτων. Στις 3.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου σίγησε το κέντρο της Καρδίτσας.

Την μεγαλύτερη γραμμή κέικ στον κόσμο έφτιαξαν χθες περισσότεροι από 1000 Ηρακλειώτες και κατάφεραν να καταχωρηθούν στο βιβλίο Γκίνες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος