Τίτλοι από την Περιφέρεια 18-09-2015 (AUD)

Ολοκληρώθηκε χθες, με την ταυτοποίηση των 34 νεκρών, η δεύτερη πράξη της θαλάσσιας τραγωδίας του Φαρμακονησίου. Τραγική φιγούρα, η μητέρα που κλήθηκε ν’ αναγνωρίσει τα τρία της παιδιά (το μικρότερο 8 μηνών) και το σύζυγό της. Από τις 34 σορούς, αναγνωρίστηκαν οι 28.

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο οργανώνεται από συλλογικότητες και πολιτικούς φορείς σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Ηράκλειο, 2 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Με την προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας, σήμερα στις 8.,30 το βράδυ και ομιλητή τον επικεφαλή της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ολοκληρώνονται οι πολιτικές εκδηλώσεις στην Καλαμάτα εν όψει των εκλογών της Κυριακής.

Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις σε όλους όσους συμβάλουν στη συνέχιση της λειτουργίας του Γηροκομείου ζητάει η Επιτροπή Στήριξης Γηροκομείου Ικαρίας και καλεί άπαντες τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στα δικαστήρια του Αγίου Κηρύκου όπου δικάζονται οι εργαζόμενοι του ιδρύματος.

Κινδυνεύει να παρακρατηθεί από την Εφορεία η 1η δόση, συνολικού ποσού 23.000 ευρώ, του προγράμματος ενίσχυσης 20 άπορων οικογενειών του Δήμου Πύργου, λόγω οφειλών που έχει ο Δήμος προς την Εφορεία.

Στη θανάτωση 3.508 ζώων, 53 εκτροφών, κυρίως στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου, που είχαν προβληθεί από την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών, προχώρησαν μέχρι σήμερα οι κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Θέμα ημερών είναι πλέον η έναρξη του πρώτου σταδίου των εργασιών της Νέας Μονάδας «Πτολεμαΐδα V» αφού χθες η ανάδοχος Εταιρεία κατέθεσε την προβλεπόμενη Εγγυητική επιστολή για την έναρξη της κατασκευής του σημαντικού αυτού ενεργειακού έργου.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λακωνίας, στα πλαίσια της αναγκαίας αλληλεγγύης μέσα από δράσεις και δραστηριότητες αποφάσισε να στηρίξει υλικά τους πρόσφυγες. Συγκεντρώνει είδη ένδυσης, πρώτης ανάγκης διατροφής και υγιεινής και καλεί τη Λακωνική κοινωνία να ανταποκριθεί.

Με Διαπιστωτική Πράξη την οποία υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, επανέρχεται στα καθήκοντά του στο νοσοκομείο Άρτας χειρουργός οφθαλμίατρος, ο οποίος λίγους μήνες πριν, είχε συλληφθεί από την ελληνική αστυνομία με την κατηγορία της δωροληψίας.

Σε 99 εκλογικά τμήματα (και ένα των 73 ετεροδημοτών), θα προσέλθουν 41.574 ψηφοφόροι στη Ζάκυνθο, για να επιλέξουν μεταξύ 15 κόμματων ή και συνδυασμών κομμάτων, με 33 συνολικά υποψηφίους βουλευτές στο νομό.

Σε πλήρη ετοιμότητα η διοίκηση στην Π.Ε. Σερρών για τις εκλογές της Κυριακής. Στα 437 εκλογικά τμήματα θα κληθούν να προσέλθουν 230.962 ψηφοφόροι.

257 + 1 των ετεροδημοτών είναι τα εκλογικά κέντρα στο νομό Ροδόπης

Εκλογική ετοιμότητα στην Καβάλα για την Κυριακή. Σε 271 εκλογικά τμήματα θα ψηφίσουν οι 144.111 εκλογείς του νομού.

Παρανάλωμα του πυρός έγινε σήμερα τα ξημερώματα, ταβέρνα στην Ίμπρο Σφακίων, όταν εξερράγησαν 7 φιάλες υγραερίου μετά από βραχυκύκλωμα. Από το ωστικό κύμα η ταβέρνα καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε παρακείμενα σπίτια.

Απλήρωτοι 9 μήνες για τις αργίες και τα νυχτερινά, παραμένουν οι εργαζόμενοι των Κέντρων Υγείας στην Αχαΐα και μπαίνουν σε τροχιά κινητοποιήσεων.

Εκδήλωση μνήμης για τον Κερκρυαίο φοιτητή Κώστα Γεωργάκη που αυτοπυρπολύθηκε στη Γένοβα διοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων την 1η Οκτωβρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος