Τίτλοι από την Περιφέρεια 14-09-2015

Σύντομη ενμέρωση σε τίτλους από τους Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΤ.

Στο νοσοκομείο της Ρόδου μεταφέρονται για νεκροψία νεκροτομή, οι σωροί των 34 προσφύγων από το χθεσινό ναυάγιο, στο Φαρμακονήσι.

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών θα οδηγηθεί σήμερα ο 15χρονος μαθητής που πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και σκότωσε έναν 17χρονο επίσης μαθητή, στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού σχολείου στην Κάτω Αχαΐα, το βράδυ της Κυριακής.

Μαθήματα προσφοράς προς το συνάνθρωπο παρέδωσαν τέσσερις μετανάστες από το Ιράν χθες στην Λέσβο, βοηθώντας δύο εγκλωβισμένους πυροσβέστες όταν το πυροσβεστικό όχημα τους εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε χαράδρα βάθους πέντε μέτρων.

Για «εγκληματική λεηλασία» στο Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου και για «κατασπατάληση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ» στο Ποδηλατοδρόμιο, «το οποίο δεν αποπερατώθηκε ποτέ» κάνει λόγο η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία παραπέμπει τους φακέλους στη Δικαιοσύνη.

Κινητοποιήσεις αύριο και την Τετάρτη των κτηνοτρόφων και του αγροτών της Αλεξανδρούπολης. Αύριο θα γίνει προσυγκέντρωση με αγροτικά μηχανήματα σε διάφορα σημεία του νοτίου Έβρου και την Τετάρτη είναι προγραμματισμένος συμβολικός αποκλεισμός του τελωνείου των Κήπων.

Νόμιμη έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας την Υπουργική Απόφαση που κατανέμει το τέλος λιγνίτη στις Περιφερειακές Διοικήσεις και όχι στους Δήμους, κατά της οποίας είχε προσφύγει το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων.

Διαψεύδει η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου δημοσίευμα του τοπικού τύπου για διαρροή τοξικών αποβλήτων. Επισημαίνει επίσης ότι θα αντικατασταθούν με πλαστικά τα μεταλλικά βαρέλια που παρουσιάζουν διάβρωση.

Δε λειτούργει λόγω ελλείψεως εκπαιδευτικών το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών που συστεγάζεται μαζί με το ειδικό νηπιαγωγείο. Αμφίβολο πότε και αν θα λειτουργήσει φέτος.

Μετά από δυο χρόνια αναστολής, τέθηκε σήμερα ξανά σε λειτουργία η Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου Άρτας, καθώς εξασφαλίστηκε το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό.

Το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ξάνθης απέκτησε ένα πλήρες σετ ενδοσκοπικών μηχανημάτων.

«Ή γυρίζουμε στο χθες ή πάμε στο αύριο με νέους αδέσμευτους ανθρώπους», αυτό τόνισε χθες στη διάρκεια της ομιλίας του στην Ηλεία, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος περιόδευσε στους Δήμους του Πύργου και της Ζαχάρως.

Εβδομάδα ομιλιών πολιτικών αρχηγών για το Ηράκλειο. Αύριο το βράδυ μιλάει ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, την Τετάρτη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Τρίτη θέση στη βουλή και συσπείρωση “βλέπει” η “Δημοκρατική Συμπαράταξη” ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η οποία, χθες βράδυ, είχε εκδήλωση στη Ζάκυνθο. Την Τετάρτη στη Ζάκυνθο ο Σταθάκης από το ΣΥΡΙΖΑ, την Πέμπτη ο Τόλιος από τη ΛΑΕ και την ίδια ημέρα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο νησί.

Με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργεί το γραφείο ταυτοτήτων και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου λόγω των εκλογών .
Το κέντρο ερευνών για θέματα Ισότητας οργανώνει από 25 έως 29 Σεπτεμβρίου στην Τρίπολη το 11οΕπιμορφωτικό Σεμινάριο για την Πελοπόννησο για τις γυναίκες που επιθυμούν να ασχοληθούν με την πολιτική.

Στην εξάρθρωση μίας ακόμη σπείρας διακίνησης ναρκωτικών και συγκεκριμένα ηρωίνης στην Κέρκυρα προχώρησε το τμήμα δίωξης ναρκωτικών Κέρκυρας.

Σε λειτουργία τίθεται το «λευκό» ταξί που για τους Σερραίους με κινητικά προβλήματα.

Κανονικά, πραγματοποιούνται από σήμερα όλα τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς
Ξεκινά απόψε στη Δράμα το 38ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους και ολοκληρώνεται στις 19 Σεπτεμβρίου με την προβολή 210 ταινιών.

Στην τοποθέτηση Μνημείου Μικρασιατικής καταστροφής προχώρησε ο Σύλλογος Μικρασιατών Βουναίνων ” Η καθ ημάς Ανατολής”, υλοποιώντας ένα αίτημα ετών του προσφυγικού χωριού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος