Τίτλοι από την Περιφέρεια 01-10-2015

Σύντομη ενημέρωση σε τίτλους από τους Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΤ.

Ενάντια στην πώληση του ΑΔΜΗΕ και στο σενάριο για τη «μικρή ΔΕΗ παραμένει το Υπουργείο Περιβάλλοντος» και Ενέργειας, τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης, στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

«Υπόδειγμα λειτουργίας πολυπολιτισμικής κοινωνίας» η Θράκη δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Αντισταθμιστικά μέτρα -εδώ και τώρα- ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στα Δωδεκάνησα μετά την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ.

Κινητοποίηση με στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Σάμου, πραγματοποίησαν συνδικαλιστικές οργανώσεις, με αφορμή τη δίκη τεσσάρων εκπαιδευτικών, για την συμμετοχή τους στην κατάληψη της ΔΙΔΕ στις 16-17/9 του 2013.

Οι οφειλές που φτάνουν τα 2,5 εκ. ερυώ προς τη ΔΕΗ κατεβάζουν τους διακόπτες στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μεσολογγίου.

Χωρίς κάρτα ελέγχου καυσαερίων, οκτώ στα δέκα αυτοκίνητα στην Μαγνησία. Σημαντικό και το ποσοστό οχημάτων που εκπέμπουν αυξημένους ρύπους, λόγω παλαιότητας και ανεπαρκούς service.

Την πλήρη αναθεώρηση του χωροταξικού σχεδιασμού που είχε καταθέσει η προηγούμενη Περιφερειακή αρχή ζήτησαν από τον περιφερειάρχη οι δήμαρχοι των Ιονίων νησιών κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής διαβούλευσης.

Επί τάπητος θέτει τα υπέρογκα δημοτικά τέλη το Επιμελητήριο Καρδίτσας. Άμεσα θα συγκληθεί συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου, στην οποία θα κληθεί να παραστεί και ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος.

Με θετικό πρόσημο και αύξηση της τάξης του 94,25% έκλεισε για τις κρητικές εξαγωγές, το 1ο εξάμηνο του 2015, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Σε κατάληψη δύο σχολεία της Φλώρινας. Οι μαθητές του 2ου Λυκείου διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου, για την έλλειψη θέρμανσης στο σχολείο τους.

Το 1ο Διεθνές Συνεδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας, που διοργανώνεται από το ΤΕΙ Πελοποννήσου, θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα από αύριο έως την Κυριακή, με τη συμμετοχή επιστημόνων από 33 χώρες.

Αντίστροφη μέτρηση για την 1η Επιχειρηματική Έκθεση Σερρών. Ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στον χώρο του Διοικητηρίου.

Ξεκίνησε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας η Θερινή Ακαδημία επιχειρηματικότητας. Είκοσι νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα θα εκπαιδευτούν από εξέχουσες προσωπικότητες των επιχειρήσεων και της καινοτομίας για την οικοδόμηση και την λειτουργία μιας επιχείρησης.

Νέα κρούσματα παράνομης υλοτομίας στη θεσσαλική πλευρά του Ολύμπου καταγγέλλουν πολίτες για μεμονωμένα κρούσματα κάνει λόγο το δασαρχείο Ελασσόνας .

Σημαντική επιτυχία για το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, αποτελεί η σύλληψη δύο αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, οι οποίοι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Πλούσιος σε αφίξεις, σε ότι αφορά την κρουαζιέρα, θα είναι ο Οκτώβριος, καθώς στο λιμάνι Κατακόλου θα «δέσουν» συνολικά 49 κρουαζιερόπλοια.

Στο κεντρικό λιμάνι Καβάλας κατέπλευσε σήμερα το πρωί το κρουαζιερόπλοιο Berlin με 260 τουρίστες στην πλειονότητά τους Γάλλοι.

Στο βιβλίο Γκίνες για τους περισσότερους συμμετέχοντες στο ζεϊμπέκικο χορό, καταγράφηκε το διεθνώς βραβευμένο Τμήμα Παραδοσιακών Χορών

Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών. Στην Αγία Νάπα Κύπρου όπου έγινε η εκδήλωση συμμετείχαν εφτακόσιοι πενήντα τέσσερις χορευτές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος