Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκαν για πρώτη φορά τα Ελευθέρια Ιάσμου, 105 χρόνια από την ενσωμάτωσή τους στον εθνικό κορμό βάσει της Συνθήκης του Νεϊγί.
Μαθητιώσα νεολαία, πολιτιστικοί σύλλογοι και στρατός, συμμετείχαν στην παρέλαση, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες κόσμου. Εκπρόσωποι των τοπικών θρησκευτικών, στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, τίμησαν τις εκδηλώσεις, στις οποίες την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.
Πρόθεση των τοπικών αρχών είναι να ενεργοποιηθούν εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια του Ιάσμου, που έχουν θεσμοθετηθεί με πρόσφατο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Θα λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις και δράσεις, που θα υπενθυμίζουν και θα υπογραμμίζουν σε παλιές και νεότερες ηλικίες τους αγώνες για την Ελευθερία.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος