Τα μυστικά του ούζου αποκαλύπτουν οι ποτοποιοί της Λέσβου στο 8ο Ouzo Fest (βίντεο)

Πλήθος κόσμου βρέθηκε χθες στον κήπο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης όπου μετά από τέσσερα χρόνια επέστρεψε το Ouzo Fest, το φεστιβάλ ούζου που διοργανώνει ο σύνδεσμος ποτοποιών αποσταγματοποιών Λέσβου. Η ορχήστρα του Κώστα Καλδέλλη ξεσήκωσε το κοινό ενώ το ούζο έρρεε άφθονο. Μεγάλη ήταν η παρουσία Τούρκων επισκεπτών, που κάνουν τις διακοπές τους στο νησί, εκμεταλλευόμενοι το Κουρμπάν Μπαϊράμι. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει περισσότερες από 40 ετικέτες ούζου, να συνομιλήσει με τους ποτοποιούς, να μυηθεί στα μυστικά του ούζου.

Το ούζο αποτελεί το εθνικό μας ποτό, αλλά και το πρώτο εξαγώγιμο αλκοολούχο ποτό της Ελλάδας, καταλαμβάνοντας το 70% των εξαγωγών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ενώ πάνω από το 50% του ούζου που καταναλώνεται, παράγεται στη Λέσβο.

Το φεστιβάλ ούζου συνεχίζεται και σήμερα το βράδυ στον κήπο του δημοτικού Θεάτρου , με τη συνδρομή του συλλόγου καταστημάτων εστίασης Ασπίδα, που θα προσφέρει πλούσια εδέσματα. Το επόμενο Σαββατοκύριακο το Ouzo Fest με πλούσιες εκδηλώσεις , μεταφέρεται στο Πλωμάρι, την πατρίδα του ούζου. Τα μυστικά της ποιότητας του καλού ούζου της Λέσβου, βρίσκονται στην απόσταξη, στις οικογενειακές συνταγές και τον ποιοτικό ντόπιο γλυκάνισο Λισβορίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος