Τα δεδουλευμένα τους απαιτούν από τον Δήμο οι σχολικές καθαρίστριες της Ζακύνθου. Προειδοποιούν για κινητοποιήσεις

Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι καθαρίστριες των σχολείων της Ζακύνθου, οι οποίες διεκδικούν τα δεδουλευμένα των μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, καθώς εργάστηκαν όχι μόνο τρεις ώρες την ημέρα αλλά ως πλήρους απασχόλησης.

Αυτό έγινε μετά από διαβεβαίωση του Δήμου Ζακύνθου και του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Ν. Σπίνου, ότι θα πληρωθούν κανονικά υπερωρίες και ότι θα αλλάξει τις συμβάσεις τους από τρίωρης απασχόλησης σε πλήρους απασχόλησης. Διαβεβαίωση και υπόσχεση η οποία, ωστόσο, δεν υλοποιήθηκε καθώς οι σχολικές καθαρίστριες έλαβαν για τους δύο περασμένους μήνες, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο αμοιβή για τρίωρη απασχόληση.

Μετά από αυτό, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία στηλιτεύουν τόσο την στάση του Δήμου απέναντί τους, όσο και τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας, που αφορούν στον κλάδο τους.

Οι σχολικές καθαρίστριες ξεκαθαρίζουν στον Δήμαρχο Ζακύνθου, στον αρμόδιο αντιδήμαρχο και στον προϊστάμενο Διεύθυνσης Καθαριότητας, ότι αν δεν πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, θα κλιμακώσουν τη δράση τους.

Η ανακοίνωση των σχολικών καθαριστριών Ζακύνθου:

“Οι εργαζόμενες στη σχολική καθαριότητα διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε το γεγονός ότι μετά και από τις συνεχόμενες διαβεβαιώσεις για την μισθοδοσία μας η πληρωμή (που έγινε τέλος Οκτώβρη)  για τον μήνα Σεπτέμβριο δεν περιλαμβάνει τις υπερωρίες μας αλλά και για τον Οκτώβριο ο μισθός είναι για 3ωρη απασχόληση.

Κύριοι,

Είμαστε οι εργαζόμενες που έχουμε το βαρύ καθήκον και την ευθύνη της καθαριότητας και της υγιεινής των σχολείων. Αυτή η ευθύνη σε συνθήκες πανδημίας και πρωτοφανούς έντασης των μέτρων καθαριότητας και υγιεινής μεγάλωσε. Είμαστε οι εργαζόμενες  που αναγκαζόμαστε να κάνουμε 2 και 3 δουλειές για να συμπληρώνουμε το πενιχρό εισόδημα μας.  Μας θέλουν στα σχολεία αλλά όχι με αξιοπρεπείς μισθούς, όχι μόνιμες. Είμαστε οι εργαζόμενες που δεν γνωρίζουμε κάθε χρόνο αν θα έχουμε δουλειά!

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς έγινε με την απόφαση του υπουργείου παιδείας η απασχόλησή μας να είναι 3ωρη ακόμα και 2ωρη. Οι εργαζόμενες όμως δουλέψαμε από την έναρξη της σχολικής χρονιάς παραπάνω ώρες από τη σύμβαση μας και με τη διαβεβαίωση ότι  θα πληρωνόμασταν υπερωριακά, το ίδιο και για την  καταβολή της μισθοδοσίας μας για πλήρη απασχόληση τον Οκτώβριο.  Όμως αυτό δεν έγινε, οι απαντήσεις είναι αόριστες από τους υπεύθυνους , όμως η δουλειά μας πολύ συγκεκριμένη και την κάνουμε με συνέπεια και ευσυνειδησία για την προστασία της σχολικής κοινότητας, για τα παιδιά μας.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε χορτάσει από λόγια, υποσχέσεις, αυταπάτες, νόμους και τροπολογίες. Φτάνει πια η κοροϊδία, ως εδώ!

Απαιτούμε:

·        Την άμεση πληρωμή των οφειλομένων δεδουλευμένων μας με χρονικό όριο καταβολής την 13η Νοέμβρη

·      Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε μόνιμη απασχόληση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλήρης απασχόληση για όλους κι όλες, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Στην περίπτωση που το άμεσο αίτημα μας για πληρωμή των δεδουλευμένων μας δεν γίνει δεκτό θα κλιμακώσουμε τη δράση μας με όποιες μορφές συλλογικά αποφασίσουμε.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος