Στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια η ΟΣΥΠΑ για το σκάνδαλο με τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια προσφεύγει η ομοσπονδία συλλόγων εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για το οικονομικό και κοινωνικό σκάνδαλο ξεπουλήματος των περιφερειακών αεροδρομίων στην συμφερόντων του γερμανικού δημοσίου εταιρεία Fraport, μεταξύ των οποίων τα αεροδρόμια Μυτιλήνης και Σάμου σε πρώτη φάση . Η τιμή εκκίνησης της πώλησης έπρεπε να είναι τα 5,5 δις είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασίλης Αλεβιζόπουλος και όχι το 1,5 δις.

«Το ΤΑΙΠΕΔ και η γερμανική κυβέρνηση εξαπατά το ελληνικό κράτος ενώ και ελληνικά δικαστικά όργανα με ελλιπή στοιχεία προχώρησαν σε αποφάσεις εις βάρος του δημοσίου, είπε ο κύριος Αλεβιζόπουλος τονίζοντας ότι «θα τους χτυπήσουμε μέσα στην καρδιά των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Απευθυνόμαστε στον εισαγγελέα της Ευρώπης όπου θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά για απιστία σε όλους όσους συνέβαλλαν στην συμφωνία-σκάνδαλο, και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού όπου θα προσβάλουμε το μονοπώλιο που επιχειρείται να στηθεί στη χώρα, η επιτροπή είναι υποχρεωμένη για την προστασία του κοινωνικού συνόλου».
Η ΟΣΥΠΑ είχε παρουσιάσει μελέτη όπου αποδεικνύεται η ζημία για το Ελληνικό δημόσιο της πώλησης των αεροδρομίων με αυτούς τους όρους, για τις επιπτώσεις στην τοπική οικονομία από την τεράστια αύξηση της τιμής του εισιτηρίου αλλά τις προτάσεις της ομοσπονδίας για πιο κερδοφόρα για τη χώρα χρήση και αξιοποίηση των αεροδρομίων.
Σοβαρό κεφάλαιο που δεν έχει αναδειχθεί επαρκώς και η απώλεια της κυριαρχίας των αεροδρομίων από τη χώρα αλλά και τις τοπικές κοινωνίες με την υπογραφή της συγκεκριμένης συμφωνίας.
Για το οικονομικό και κοινωνικό αυτό σκάνδαλο το οποίο η Γερμανία βάζει ως προαπαιτούμενο, ερώτηση είχαν καταθέσει προ ημερών 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να έχουν πάρει προς το παρόν απάντηση. Κοινή συνέντευξη τύπου παραχωρούν σήμερα η διοίκηση της ΟΣΥΠΑ και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπρίνζης που εμφανίζεται και σε ρεπορτάζ γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου να παραδέχεται ότι αυτή η συμφωνία είναι ασύμφορη για το ελληνικό δημόσιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος