Άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς σε αγκυροβολημένο πλοίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Σκιάθου, υπό το συντονισμό της Λιμενικής Αρχής Σκιάθου και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου.
Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε ξαφνική εκδήλωση πυρκαγιάς σε χώρους ενδιαίτησης του πλοίου, ενέργειες κατάσβεσης από πλωτά και χερσαία μέσα, αποβίβαση μελών πληρώματος πλοίου, απεγκλωβισμός και ασφαλή μεταφορά τραυματία ναυτικού, λήψη μέτρων αποφυγής ρύπανσης της θάλασσας.
Στην άσκηση συμμετείχαν ενεργά μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Διασωστών Σκιάθου, Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων, Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων και Συλλόγου Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής, ενώ την παρακολούθησαν μέλη του Σ.Ε.Ο. Σκιάθου, λοιπών φορέων και συλλόγων της νήσου, καθώς και ιδιώτες.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος