Σύντομη ενημέρωση από την ΕΡΤ Πάτρας

Σύντομες ειδήσεις από την ΕΡΤ Πάτρας

Σε περιπτερά στην παραλία Αιγίου, επιτέθηκαν 3 νεαροί, πιθανότατα Ρομά, και προσπάθησαν να κλέψουν ένα πακέτο με παγωτά.Ο περιπτεράς αντιλήφθηκε τους 3 κλέφτες και πήγε να τους εμποδίσει τότε ένας εξ αυτών του επιτέθηκε τραυματίζοντας τον στο πόδι. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή ενώ ο περιπτεράς οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Αιγίου
Δύο άτομα τραυματίστηκαν από τη συμπλοκή που σημειώθηκε μεταξύ Ρομά, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Διγενή αργά χθες το απόγευμα. Η Αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις.

Συνελήφθη, στο νότιο λιμένα Πατρών, 43χρονος αλλοδαπός οδηγός οχήματος τροφοδοσίας, διότι διαπιστώθηκε πως μετέφερε κάτω από το κάθισμα του οδηγού, σαράντα (40) πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Για τις δύο φωτιές στο ίδιο σημείο της Τρύφου Ξηρομέρου, στην Αιτ/νια συνελήφθη ένας 37χρονος άνδρας ο οποίος και ομολόγησε τον διπλό εμπρησμό στην περιοχή.

Υψηλός είναι για σήμερα Παρασκευή ο κίνδυνος Πυρκαγιών και στους 3 νομούς της Δυτικής Ελλάδας, που βρίσκονται στην κατηγορία 3, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να παραμένουν σε επιφυλακή.

Οι καταιγίδες των δυο τελευταίων ημερών, συνοδεύτηκαν από σφοδρή ανεμοθύελλα και χαλαζόπτωση, που σε ορισμένα σημεία είχε τέτοια διάρκεια, ένταση και μέγεθος πάγου που κατέστρεψε ολοσχερώς την παραγωγή σύμφωνα με την Ένωση Αγρινίου. Τεράστια είναι η καταστροφή στην περιοχή της Μακρυνείας, κυρίως σε ελιές, αμπέλια και κηπευτικά. Εξίσου μεγάλες ζημιές καταγράφονται στη μηδική (τριφύλλια) σε όλο το νομό. Συνεργεία του ΕΛΓΑ ήδη καταγράφουν τις ζημιές, με προτεραιότητα στη μηδική και τα κηπευτικά.

Αναφερόμενος στο θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας: ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας δήλωσε ότι το νομικό κείμενο του παραδόθηκε πριν από μία εβδομάδα και με βάσει αυτό,αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου θα ξεκινήσει η διαβούλευση με τη Δημοτική Αρχή Πατρέων καθώς και όλους τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

«Λαβράκι» έβγαλαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ τον Ιούλιο μετά το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές δηλώσεις των προηγούμενων ετών στην Δυτική Ελλάδα Επιχειρήσεις και επαγγελματίες έκαναν “πάρτυ” εικονικών τιμολογίων και φοροδιαφυγής.

Η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού άμεσα, παραμένει ως προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ολυμπίας Οδού.

Σε επαγρύπνηση καλεί τους Δημάρχους ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα περί Αναλωθέντα Καύσιμα και Ραδιενεργά Απόβλητα, που έχει τεθεί σε διαβούλευση από το Υπουργείο Πολιτισμού αποκλείοντας την όποια συζήτηση δημιουργίας εγκατάστασης διάθεσης ραδιενεργών αποβλήτων στο Νομό Αχαίας.

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι σήμερα 7 Αυγούστου 2015 καταβάλλονται τα Οικογενειακά Επιδόματα Β’ τριμήνου 2015 στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέχρι 26-6-2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις.

Εκδηλώσεις

Ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015 το 11ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών από τους “Ίωνες” Ελίκης. Η συγκεκριμένη πολιτιστική διοργάνωση στην όμορφη καταπράσινη περιοχή της Ελίκης Αιγιαλείας, πραγματοποιείται όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Μία μουσική βραδιά με την Ορχήστρα του Χορευτικού τμήματος του Δήμου Πατρέων θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 9 Αυγούστου στις 21.30 το βράδυ στο ανοιχτό θεατράκι της Κρήνης, Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Στις 11 και 12 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το διήμερο Χορευτικών Εκδηλώσεων στο Αρχαίο Ωδείο, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Χορού.

Το έργο του Πλάτωνα «Απολογία Σωκράτη» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, που παρουσιάζεται φέτος σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδας από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, κάνει στάση στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας την Τετάρτη 19 Αυγούστου στις 8 το απόγευμα, Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως η παράσταση θα παιχτεί στα αρχαία ελληνικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος