Υπό πίεση το Νοσοκομείο Σερρών – Πέντε θάνατοι ασθενών με covid σε ένα 24ωρο

Υπό πίεση εξακολουθεί να βρίσκεται το Νοσοκομείο Σερρών με τους νοσούντες με κορονοϊό που περνούν καθημερινά το κατώφλι στα ΤΕΠ να ξεπερνούν τα 40 άτομα, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διοικητή Παναγιώτη Πεγίδη που μίλησε το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών.

Ο αριθμός των κλινών covid αυξήθηκε εκ νέου φτάνοντας τις 72 εντός Νοσοκομείου και επτά για παιδιά και τέσσερις κλίνες στην ψυχιατρική.
Σήμερα (Τετάρτη 17.11) νοσηλεύονται 53 ασθενείς με covid 19 σε απλές κλίνες και επτά στη ΜΕΘ, ενώ το τελευταίο 24ωρο είχαμε δυστυχώς πέντε θανάτους, ασθενείς ηλικίας από 54 έως 89 όλοι τους με υποκείμενα νοσήματα, τρεις ανεμβολίαστοι και δύο εμβολιασμένοι.
Σύμφωνα με τον κ. Πεγίδη σήμερα πήγε εθελοντικά στο Νοσοκομείο να προσφέρει υπηρεσίες παθολόγος ιδιώτης ιατρός, ενώ όσον αφορά τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εξακολουθούν να υφίστανται, με μεγαλύτερο πρόβλημα ελλείψεων να εντοπίζεται στο νοσηλευτικό προσωπικό αφού ήδη 50 άτομα είναι σε αναστολή, 15 έχουν μακροχρόνιες άδειες και 30 συνταξιοδοτούνται. Ήδη έχει σταλεί επικουρικό προσωπικό σύμφωνα με τον Πεγίδη και γίνονται και μετακινήσεις μια διαδικασία που συνεχίζεται.
Οι εμβολιασμοί συνεχίζουν την αυξητική πορεία, που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες και στο Νοσοκομείο Σερρών τόσο για την πρώτη όσο και για την τρίτη δόση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος