Υπεγράφη η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου 5ου Αρδευτικού Δικτύου Ν. Σερρών

Στην τροχιά υλοποίησης μπαίνει η κατασκευή του 5ου Αρδευτικού Δικτύου Ν. Σερρών, που αποτελεί πάγιο αίτημα των κάτοικων της Φυλλίδας.

Υπεγράφη μεταξύ του  Aντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο και του εκπροσώπου της αναδόχου εργολαβικής εταιρείας η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Μελέτη 5ου Αρδευτικού Δικτύου Ν. Σερρών και Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων», προϋπολογισμού 525.000.00 ευρώ.

Η μελέτη αφορά την χάραξη και κατασκευή του δικτύου μεταφοράς και διανομής νερού (αρδευτικό δίκτυο υπό πίεση) στην περιοχή Φυλλίδος του Νομού Σερρών τα οποία προβλέπεται να καλύψουν τις ανάγκες άρδευσης των 8.500 στρεμμάτων και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους.

Για την κατασκευή του δικτύου προτείνεται η μελέτη ενός αντλιοστασίου και δεξαμενής ηρεμίας. Το νερό άρδευσης καταλήγει στη δεξαμενή ηρεμίας με προτεινόμενα έργα προσαγωγής από την υφιστάμενη δεξαμενή Δ1. Η κατασκευή του αντλιοστασίου και της δεξαμενής ηρεμίας θα γίνει σε εκτάσεις που δεν απαιτούν απαλλοτριώσεις.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η χάραξη του δικτύου ακολουθεί υφιστάμενες αγροτικές οδούς ή οδεύει πλησίον αυτών, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στην κατασκευή, συντήρηση και εκμετάλλευση του δικτύου και να μην απαιτηθούν απαλλοτριώσεις και δουλείες διέλευσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος