Υφυπουργός ανάπτυξης από Σέρρες: “Στόχος μας η ενίσχυση της Ελληνικής περιφέρειας”

Επαφές με δημάρχους του Νομού Σερρών και τον αντιπεριφερειάρχη, αλλά και επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες της περιοχής, πραγματοποίησε κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής την υφυπουργό Ανάπτυξης, Άννα Μάνη- Παπαδημητρίου, την οποία πλαισίωναν η βουλευτής Καβάλας Αγγελική Δεληκάρη,  η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Δήμητρα Λυγούρα και ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κώστας Μπαγινέτας.

Η κ. Άννα Μάνη- Παπαδημητρίου άκουσε τους δημάρχους, οι οποίοι της μετέφεραν τα προβλήματα των περιοχών τους που, όπως τόνισε η υφυπουργός Ανάπτυξης, είναι κυρίως αγροτικά.

Υφυπουργός ανάπτυξης από Σέρρες: “Στόχος μας η ενίσχυση της Ελληνικής περιφέρειας”

«Όπως με ενημέρωσαν οι δήμαρχοι τα προβλήματα είναι κυρίως αγροτικά. Στόχος του ίδιου του πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης είναι να στηρίξουμε την αγροτική παραγωγή, τον πρωτογενή τομέα, για αυτό σήμερα στο κυβερνητικό κλιμάκιο συμμετέχει και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής πολιτικής. Ενισχύουμε τον πρωτογενή τομέα. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αυγενάκη στην Ευρώπη για την μεταβολή της ΚΑΠ για να ωφεληθούν οι δικοί μας παραγωγοί αλλά και από τον πρωθυπουργό για την ενίσχυση της Ελληνικής περιφέρειας» είπε η κ. Παπαδημητρίου ενώ όσον αφορά το μήνυμα της για τις εκλογές τόνισε: «Το μήνυμα μου για τις εκλογές είναι ότι όλοι γνωρίζουμε ότι μεγάλο μέρος της εθνικής νομοθεσίας έρχεται από την Ευρώπη καθώς αποτελεί ενσωμάτωση του ευρωπαϊκού δικαίου. Άρα πρώτος λόγος για τον οποίο θα πρέπει όλοι να συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές, είναι ότι πρόκειται να καθορίσουμε την πολιτική που θα ακολουθήσουμε τα επόμενα χρόνια, η πολιτική των Βρυξελών η οποία θα γίνει  νομοθεσία της ελληνικής πολιτείας».

Η υφυπουργός Ανάπτυξης μίλησε για τα χρήματα που έχουν απορροφηθεί από τη χώρα μας από το ταμείο ανάκαμψης τα οποία, όπως υπογράμμισε, είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που συμβάλει στην ανάπτυξη.

«Αυτό που βλέπω εγώ ως υφυπουργός Ανάπτυξης, είναι ότι πλέον η χώρα μας έχει πάρει το δρόμο της ανάπτυξης. Για αυτό έχουμε αξιολογηθεί και αναβαθμιστεί στην επενδυτική βαθμίδα. Όλοι βλέπουμε ότι 36 δισεκατομμύρια έχουν εισρεύσει στη χώρα μας από το ταμείο ανάκαμψης. Ένα χρηματοδοτικό εργαλείο, το οποίο το λέμε με περηφάνια και για το οποίο πρωτοστάτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός και αυτά είναι χρήματα τα οποία έφτασαν στην οικονομία, στην αυτοδιοίκηση και για την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα. Αυτόν τον δρόμο προς την ανάπτυξη θα πρέπει να συνεχίσουμε και για αυτό πρέπει να ψηφίσουμε όλοι στις εκλογές» είπε η κ. Παπαδημητρίου.   

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος