Β. Λιόλιος: “Με συνεργασία και κοινό όραμα η άνοδος του μπάσκετ στις Σέρρες”

Συνεργασία των Σερραϊκών ομάδων ζήτησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Βαγγέλης Λιόλιος στη συνάντηση που είχε με παράγοντες στις Σέρρες.

Ο ισχυρός άνδρας του Ελληνικού μπάσκετ μίλησε για τα επιτεύγματα της ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια της διοίκησης του αλλά και για τις κινήσεις που γίνονται για την ενίσχυση του αναπτυξιακού αθλητισμού.

Με συνέντευξη του στην ΕΡΤ Σερρών ο Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε για την συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των συλλόγων του Νομού, για το πόσο σημαντικό είναι η ύπαρξη αθλητικών υποδομών και γυμναστηρίων για την προώθηση του αθλητικού τουρισμού ενώ υποσχέθηκε ότι το επόμενο διάστημα εθνικές ομάδες θα βρεθούν στις Σέρρες για φιλικά και προετοιμασία.

Β. Λιόλιος: “Με συνεργασία και κοινό όραμα η άνοδος του μπάσκετ στις Σέρρες”

Ο Βαγγέλης Λιόλιος είπε στην ΕΡΤ Σερρών:    

«Ο Νομός Σερρών είναι ένας μπασκετικός Νομός γιατί τα τελευταία χρόνια οι Σέρρες έχουν δείξει ότι το μπάσκετ, όχι μονάχα ήταν στο dna τους, αλλά τώρα το αναπτύσσουν ακόμα περισσότερο και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί πάρα πολλοί παράγοντες από εδώ διψούν για μπάσκετ».

Για το ότι οι Σέρρες δεν έχουν ομάδα σε υψηλό επίπεδο:

«Στην αρχή απλώνεσαι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της περιοχής κι από εκεί και πέρα πρέπει να υπάρχει συνεργασία για να μπορέσουν να ανέβουν ομάδες σε υψηλότερο επίπεδο και αυτό θα βοηθήσει και όλες τις υπόλοιπες»

Για την απουσία ενός μεγάλου σύγχρονου κλειστού γυμναστήριου στις Σέρρες:

«Είναι γεγονός ότι τα αθλητικά έργα και τα κλειστά γυμναστήρια βοηθάνε. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να έχουμε ομάδες σε υψηλό επίπεδο. Το βασικό, πέρα από αυτό, είναι η συνεργασία των παραγόντων και να έχουν το κοινό όραμα, στο οποίο θα πρέπει να βοηθήσει ο ένας τον άλλον για να το κάνουν πράξη. Μία ομάδα μόνη της δεν καταφέρνει ποτέ τίποτα. Πολλοί μαζί καταφέρνουν πολλά πράγματα».

-Για το πόσο σημαντικό είναι οι Εθνικές ομάδες να δίνουν αγώνες στην περιφέρεια για να αγαπήσουν τα παιδιά το μπάσκετ:

«Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Χρειάζεται οι Εθνικές ομάδες να πηγαίνουν σε όλες τις περιοχές γιατί αυτό βοηθάει και τα νέα παιδιά να προχωρήσουν και να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στο μπάσκετ. Εννοείται ότι χρειαζόμαστε αυτές τις εγκαταστάσεις, να γίνουν ακόμα καλύτερες και εννοείται ότι αν υπήρχε ένα κλειστό που θα ήταν σε τέτοιο επίπεδο θα μας βοηθούσε να φέρουμε όχι μόνο τις Εθνικές ομάδες αλλά και διοργανώσεις όπως Πανελλήνια πρωταθλήματα ή τουρνουά, να έρθουν εδώ πέρα και να είναι πόλος έλξης για όλα τα νέα παιδιά».

Β. Λιόλιος: “Με συνεργασία και κοινό όραμα η άνοδος του μπάσκετ στις Σέρρες”

-Για τις πόλεις που το κατάφεραν:

«Το Ηράκλειο το είχε οργανώσει πολλά χρόνια πριν με συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου για να μπορέσει να έχει αθλητικό τουρισμό. Αυτό έγινε με επιμονή, με προσπάθεια και κατάφερε και το έκανε πράξη. Αντίστοιχα υπάρχουν εγκαταστάσεις στην Πάτρα και στη Ρόδο. Νομίζω ότι είναι μια χρυσή ευκαιρία για την περιοχή σας να μπορέσει να γίνει πράξη ο αθλητικός τουρισμός, είχαν γίνει κάποιες προσπάθειες αλλά να γίνει πιο έντονο και νομίζω υποδομές και εγκαταστάσεις είναι το νούμερο ένα για να πάμε στο επόμενο βήμα».

Για το Σερραϊκό μπάσκετ:

«Όχι μόνο η ομοσπονδία αλλά όλη η μπασκετική κοινότητα έχουν τις Σέρρες πάρα πολύ ψηλά. Εγώ μιλάω με όλα τα σωματεία στην Ελλάδα, ο τρόπος που δουλεύουν τα σωματεία στις Σέρρες και η συνεργασία που έχουν μεταξύ τους είναι πολύ σημαντικό. Ο Νομός έχει ψηλά και δουλεμένα σωστά παιδιά, οπότε να δώσουμε τα εύσημα και στους προπονητές»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος