Τζάμπολ στο Χριστουγεννιάτικο τουρνουά μπάσκετ του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού και της ΑΕΣ

Με τη συμμετοχή δεκατεσσάρων ομάδων μπάσκετ από την Ελλάδα και μιας από τη Βουλγαρία ανοίγει την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019  την αυλαία του στις Σέρρες το  Πανελλήνιο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Μπάσκετ U16.

Περισσότερα από διακόσια παιδιά, που αποτελούν το αύριο του Ελληνικό μπάσκετ, θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους σε πέντε γήπεδα του Νομού Σερρών, σε Σέρρες (ΕΑΚ και ομόνοιας), σε Σιδηρόκαστρο, Νιγρίτα και Ηράκλεια δίνοντας 38 παιχνίδια σε τέσσερις μέρες (από 27 έως 30 Δεκεμβρίου) στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα κατά του ντόπινγκ.  Το τουρνουά διοργανώνεται από το Δήμο Σερρών, τον Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκό και την Α.Ε. Σερρών υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, της ΕΟΚ και της Ε.ΚΑ.Σ.Α.Μ.Θ., συμμετέχουν σε αυτό και οι Δήμοι Βισαλτίας, Ηράκλειας και Σιντικής, ενώ υποστηρικτές είναι τόσο ο Ιατρικός και ο Φαρμακευτικός όσο και ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών.

Αξίζει να τονισθεί ότι κατά τις ημέρες διεξαγωγής του τουρνουά θα συγκεντρώνονται παπούτσια που θα προσφερθούν σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας με την ευλογία της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτας.

Τζάμπολ στο Χριστουγεννιάτικο τουρνουά μπάσκετ του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού και της ΑΕΣΑλέξανδρος Χρυσάφης: «Γιορτή του μπάσκετ»

Μοχλός ανάπτυξης για τον τόπο είναι ο αθλητισμός σύμφωνα με τα όσα είπε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης στην παρουσίαση του τουρνουά υπογραμμίζοντας η διοργάνωση ότι θα είναι μια γιορτή του μπάσκετ. Αναλυτικά ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης είπε:  «Καλωσορίζουμε το Τουρνουά στην πόλη και το Νομό μας. Πρόκειται για μια γιορτή του μπάσκετ και του αθλητισμού, που είναι ενταγμένη στο γιορτινό κλίμα όλων αυτών των ημερών. Είναι ένα Τουρνουά στο οποίο θα λάβουν μέρος 15 ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα. 15 αποστολές θα κατακλύσουν την πόλη μας και τους γειτονικούς Δήμους αυτές τις μέρες και θα δώσουν ένα μήνυμα όχι μόνο αθλητικό, αλλά κυρίως κοινωνικό. Το Τουρνουά αυτό, είναι ενταγμένο σε μια εορταστική αλλά και κοινωνική διάσταση, διότι είναι δωρεάν, ενώ θα μπορούν και εθελοντικά ο κόσμος και οι θεατές που θα έρθουν να φέρουν μαζί τους δικά τους παπούτσια, τα οποία θα δοθούν στη Μητρόπολη Σερρών, η οποία με τη σειρά της θα τα δώσει σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Είναι μια κοινωνική προσφορά. Το κυριότερο όμως, είναι ότι, σ’ αυτήν τη γιορτή, ο Δήμος Σερρών συμμετέχει με την ομόφωνη απόφαση του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου, θέλοντας να δώσει το στίγμα ότι ο αθλητισμός είναι ένας μοχλός ανάπτυξης για τον τόπο μας, τον οποίο θα πρέπει να αξιοποιήσουμε. Ο αθλητικός τουρισμός είναι απ’ τις αιχμές του δόρατος που έχουμε στις Σέρρες και αυτό θα πρέπει να το αξιολογήσουμε όλοι: και οι φορείς και οι άνθρωποι του αθλητισμού γενικότερα. Ο Δήμος Σερρών θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα στους ανθρώπους του αθλητισμού για πολλούς λόγους. Θέλω να ευχαριστήσω τους οργανωτές, τους συνδιοργανωτές και τις ομάδες του Πανσερραϊκού και της Α.Ε. Σερρών. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους συναδέλφους Δημάρχους, που βοηθούν όλη αυτήν τη συνδιοργάνωση: το Δήμαρχο Ηράκλειας, κ. Κουτσάκη, το Δήμαρχο Βισαλτίας, κ. Μασλαρινό, και το Δήμαρχο Σιντικής, κ. Δομουχτσίδη, διότι δείχνουν μ’ αυτόν τον τρόπο ότι οι συνέργειες είναι πάντοτε η συνταγή για πολλές επιτυχίες στον τόπο μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της Οργανωτικής Επιτροπής, τον κ. Χρυσανθίδη και τον κ. Μηλούση, καθώς και όλους αυτούς που προσπαθούν για την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης, που, όπως και πέρυσι, όχι μόνο θα στεφθεί από επιτυχία, αλλά θα δώσει και στον κόσμο τα απαραίτητα μηνύματα».

Τζάμπολ στο Χριστουγεννιάτικο τουρνουά μπάσκετ του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού και της ΑΕΣΘάνος Μηλούσης: «Προβολή για το Νομό Σερρών»

Με τη διοργάνωση του τουρνουά θα γίνει προβολή του Νομού Σερρών τόνισε ο έφορος του τμήματος ανδρικού μπάσκετ του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού Κρι-Κρι Θάνος Μηλούσης που μιλώντας για τη διοργάνωση είπε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω πρωτίστως το Δήμαρχο Σερρών και το Δημοτικό Συμβούλιο, διότι, για δεύτερη χρονιά, δίνει την ομόφωνη στήριξή του για τη συνδιοργάνωση. Χωρίς τη στήριξη του Δήμου, δεν θα ήταν εφικτή αυτή προσπάθεια, διότι και το κόστος και η ευθύνη είναι τεράστια. Βρήκαμε έναν κοινό τόπο για να προβάλουμε την πόλη μας μέσα απ’ τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, μ’ έναν στόχο: να ικανοποιήσουμε τα παιδιά μας, τα παιδιά όλου του σερραϊκού μπάσκετ, να δώσουμε τη δυνατότητα στους Σερραίους φιλάθλους να παρακολουθήσουν το θέαμα 38 αγώνων και να προαγάγουμε τον αθλητισμό. Φέτος, στην προσπάθεια αυτή, είναι και όμοροι Δήμοι του Νομού μας, όπως οι Δήμοι Ηράκλειας, Βισαλτίας και Σιντικής, που συμμετέχουν στην Οργανωτική Επιτροπή. Το Τουρνουά, θα λάβει χώρα σε πέντε γήπεδα του Νομού και η είσοδος για τον κόσμο θα είναι δωρεάν».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τουρνουά είναι:

 Τζάμπολ στο Χριστουγεννιάτικο τουρνουά μπάσκετ του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού και της ΑΕΣ

Τζάμπολ στο Χριστουγεννιάτικο τουρνουά μπάσκετ του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού και της ΑΕΣ

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος