Συγκλόνισε ο αδελφός της Πάττυ Κουτμερίδου στην κηδεία της – Ζήτησε από το κόσμο να εμβολιαστεί

Συγκλόνισε στο επικήδειο λόγο του ο αδελφός της Παρθένας (Πάττυ) Κουτμερίδου προτρέποντας τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο για να μην ζήσει κανείς το δράμα που ζει η οικογένεια του, στην κηδεία της άτυχης κοπέλας που έγινε σήμερα, Πέμπτη, το μεσημέρι, στην Τριανταφυλλιά Σερρών, ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα της, Στάθη Κουτμερίδη, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Ο Θόδωρος Κουτμερίδης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, είπε ότι η αδελφή του βρέθηκε μπερδεμένη στο δίλλημα λόγω των διφορούμενων απόψεων που υπήρχαν εκείνη την περίοδο και το πλήρωσε με τη ζωή της.

Συγκλόνισε ο αδελφός της Πάττυ Κουτμερίδου στην κηδεία της – Ζήτησε από το κόσμο να εμβολιαστεί“Αγωνίστηκε τόσο πολύ, ήθελε να κάνει ένα παιδάκι. Υπήρχαν διφορούμενες απόψεις για τον εμβολιασμό. Βρέθηκε μπερδεμένη σε αυτό το δίλημμα και το πλήρωσε με τη ζωή της. Εγώ καλώ όλους σας να εμβολιαστείτε, να προσέχετε να μην περάσετε το ίδιο δράμα”, είπε ο Θόδωρος Κουτμερίδης που πριν από χρόνια είχε χάσει και τη μητέρα του από καρκίνο. “Όλη η Ελλάδα κλαίει για σένα. Όλος ο κόσμος έσπευσε να δώσει αίμα.  Παναγιώτη αδελφέ μου θα σταθώ δίπλα σας, θα είμαι πάντα κοντά σου”.

“Ο πατέρας μας  – συνέχισε – ήταν ήρωας, ξεκίνησε από το μηδέν και πέτυχε τα πάντα στη ζωή του, και σήμερα χάνει τα πάντα στη ζωή του. Σαν αρχαιοελληνική τραγωδία, ο κόσμος έλεγε ότι ήμασταν μια ευτυχισμένη οικογένεια. Και σήμερα είμαστε μια αξιοθρήνητη οικογένεια και μας λυπούνται όλοι. Εμείς οι Κουτμερίδηδες δεν θέλουμε τον οίκτο, δεν θέλουμε να μας λυπάστε. Θέλουμε ακόμη και από αυτήν την δύσκολη στιγμή που περνάμε να βγει ένα δίδαγμα, ένα μάθημα. Εγώ έχασα τη μάνα μου 51 χρονών χωρίς να δει τα εγγόνια της. Χάνω την αδελφή μου 42 χρονών χωρίς να δει το παιδί της. Αυτό πάει κόντρα σε κάθε έννοια της λογικής. Υπάρχουν και κάποια διδάγματα. Όλοι πρέπει και ατομικά και συνολικά στην πρόληψη και να προλάβουμε τον καρκίνο του μαστού κι όχι μόνο. Η αδελφή μου αγωνίστηκε τόσο πολύ. Ήθελε να κάνει ένα παιδάκι. Φοβήθηκε να εμβολιαστεί. Στην αρχή υπήρχαν διφορούμενες απόψεις στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Βρέθηκε μπερδεμένη σε αυτό το δίλημμα και το πλήρωσε με τη ζωή της. Εγώ καλό όλους σας να εμβολιαστείτε. Να προσέξετε γιατί δεν θέλω άλλος να ζήσει αυτό το δράμα. Θα είμαι πάντα κοντά στο παιδί σου. Θα του θυμίζω ότι είχε την καλύτερη μανούλα. Υπόσχομαι να του πω ότι θυσίασες τη ζωή σου για να ζήσει αυτό”

Η άτυχη γυναίκα μολύνθηκε από τον ιό στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα υποβλήθηκε σε καισαρική τομή ενώ ήταν διασωληνωμένη προκειμένου να σωθεί το νεογνό, αλλά δυστυχώς η ίδια δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

«Με ένα σφίξιμο στο στομάχι, με τα μάτια δακρυσμένα και με το κεφάλι σκυφτό αποχαιρετούμε μια συντοπίτισσα μας που έφυγε πρόωρα, αδόκητα και άδικα από τη ζωή», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή τον αδόκητο χαμό της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ Σερρών.

ΕΡΤ Σερρών – Ρεπορτάζ: Βασίλης Αναστασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος