Tο Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στον Ιωάννη – Κωνσταντίνο Χαλκιά από το Δήμαρχο Σερρών

Σε μία συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών, παρουσία των αρχών του τόπου, βουλευτών, δημοτικών συμβούλων, της οικογένειας του κ. Χαλκιά και πλήθους κόσμου, ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας του Δήμου Σερρών στον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Ιωάννη – Κωνσταντίνο Χαλκιά.

Η απονομή του χρυσού μεταλλίου έγινε ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε αναγνώριση του έργου και της προσφοράς του Σερραίου στην καταγωγή Ιωάννη-Κωνσταντίνου Χαλκιά που για 39 χρόνια υπηρετούσε το θεσμό και για τρία ήταν πρόεδρος  του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Tο Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στον Ιωάννη – Κωνσταντίνο Χαλκιά από το Δήμαρχο Σερρών

«Έχουμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να υποδεχόμαστε σήμερα στον Δήμο Σερρών τον μοναδικό μέχρι σήμερα Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα, τον Σερραίο Ιωάννη – Κωνσταντίνο Χαλκιά. Έναν συμπατριώτη και φίλο, που μας κάνει υπερήφανους για τη διαδρομή του, το ήθος και την προσωπικότητά του και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και πρότυπο», υπογράμμισε ο κ. Χρυσάφης κατά την έναρξη της τελετής.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη διαδρομή του κ. Χαλκιά από τα μαθητικά του χρόνια στις Σέρρες και την υποτροφία που έλαβε στην τρίτη τάξη του Δημοτικού από το «Κολλέγιο Αθηνών», μέχρι τις σπουδές του στην Ελλάδα και τη Γαλλία, και τη σταδιοδρομία του για 39 χρόνια στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, όπου χειρίστηκε σημαντικές υποθέσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Tο Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στον Ιωάννη – Κωνσταντίνο Χαλκιά από το Δήμαρχο Σερρών

«Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απονομή του Χρυσού Μεταλλίου Αξίας αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του έργου και της προσφοράς σου. Μια προσφορά που αποτελεί πυξίδα για τους συμπολίτες μας, που ενστερνίζονται το ίδιο αξιακό σύστημα με σένα», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών απευθυνόμενος στον κ. Χαλκιά.

Tο Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στον Ιωάννη – Κωνσταντίνο Χαλκιά από το Δήμαρχο Σερρών

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλειος Κατιρτζόγλου ανάγνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απονομή του Χρυσού Μεταλλίου Αξίας στον Ιωάννη – Κωνσταντίνο Χαλκιά.

Tο Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στον Ιωάννη – Κωνσταντίνο Χαλκιά από το Δήμαρχο Σερρών

Στον χαιρετισμό του ο κ. Χαλκιάς εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σερρών και το Δημοτικό Συμβούλιο για τη μεγάλη τιμή της απονομής του Χρυσού Μεταλλίου Αξίας και για την αγάπη που εισέπραξε από τους Σερραίους, τονίζοντας ότι ο Δήμος Σερρών τα τελευταία χρόνια επιταχύνει τον αναπτυξιακό του βηματισμό δρομολογώντας έργα και παρεμβάσεις σε πολλούς τομείς. Παράλληλα, μοιράστηκε με τον κόσμο τις προσωπικές του αναμνήσεις από τις Σέρρες και τα χρόνια των σπουδών του καθώς και τις εμπειρίες του από τη μακρόχρονη θητεία στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

«Η κυριότερη εμπειρία που απεκόμισα είναι ότι απαιτείται ένα πιο ισχυρό επιτελικό κράτος, μία απερίσπαστη δημόσια διοίκηση, με αξιολόγηση, κίνητρα και ευρύτατη αποκέντρωση αρμοδιοτήτων κυρίως προς τους ΟΤΑ,  οι οποίοι θα πρέπει να διαθέτουν πλήρη λειτουργική και οικονομική αυτονομία. Ας μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι οι Δήμοι ήταν αυτοί που κράτησαν όρθια την κοινωνία ιδιαίτερα στα χρόνια του Μνημονίου και συνέβαλαν στη διατήρηση της συνοχής», επισήμανε ο κ. Χαλκιάς.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή του Χρυσού Μεταλλίου Αξίας από τον Δήμαρχο Σερρών στον κ. Χαλκιά, ο οποίος συνοδευόταν από την εγγονή του.

Tο Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στον Ιωάννη – Κωνσταντίνο Χαλκιά από το Δήμαρχο Σερρών

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης υποδέχθηκε στο γραφείο του στο Δημαρχείο τον κ. Χαλκιά και την οικογένεια του και του πρόσφερε αναμνηστικά δώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος