Την “Αντιγόνη” του Σοφοκλή ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

Με την “Αντιγόνη” του Σοφοκλή συνεχίζει τις θεατρικές του παραστάσεις το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα το μεσημέρι η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βασιλική Πανταζή σημείωσε πως : «Η παράσταση, η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, είναι ένα έργο που παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο και συγκινητικό ακόμα και σήμερα, αιώνες μετά τη γέννησή του.

  Η ιστορία της Αντιγόνης αναδεικνύει τον αγώνα μεταξύ του ατομικού και του κοινωνικού καθήκοντος, τονίζοντας τη σημασία της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Είναι μία παράσταση που δεν αφορά μόνο την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία.

 Καλώ όλους τους φίλους του θεάτρου στις 30 & 31 Μαρτίου στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών για να απολαύσουν αυτήν τη μοναδική παράσταση & να μοιραστούν μαζί μας αυτήν την αξέχαστη εμπειρία».

Την “Αντιγόνη” του Σοφοκλή ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Παντελής Παπαδόπουλος τόνισε: «Στις πρόβες είχαμε πολλές εκπλήξεις, το να πηγαίνεις από το σημερινό κείμενο στο αρχαίο & πάλι πίσω ήταν ένα ταξίδι πολύ γοητευτικό για μας, το απολαύσαμε και το ευχαριστηθήκαμε όλοι. Ελπίζουμε αυτό που απολαύσαμε εμείς, να το περάσουμε και στον κόσμο.»

Την “Αντιγόνη” του Σοφοκλή ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανεβαίνει αυτό το έργο, ένα έργο που αφορά τον Παγκόσμιο πολιτισμό & αλληλοεπιδρά όχι μόνο με το ενήλικο κοινό αλλά και με τους έφηβους.     

 Στο πλαίσιο του θεσμού του εφηβικού θεάτρου, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν να ενσαρκώνεται ένα έργο που το διδάσκονται ως θεωρία στο σχολείο τους και να συγκινηθούν από το αληθινό βάθος του θεάτρου διότι το θέατρο δεν είναι απλά ένα εργαλείο μάθησης αλλά είναι μια μοναδική εμπειρία…», ανέφερε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντ5ής του ΔΗΠΕΘΕ, Γιώργος Ανδρέου.

Την “Αντιγόνη” του Σοφοκλή ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος