Τ. Θεοδωρικάκος: «Μπαίνει τέλος στη βία και τον χουλιγκανισμό»-Προανήγγειλε «πακέτο» παρεμβάσεων

Πακέτο θεσμικών παρεμβάσεων της Πολιτείας με στόχο την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού προανήγγειλε από τις Σέρρες, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση, που διοργάνωσε η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Σερρών της Ν.Δ., ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε τις κυβερνητικές προθέσεις για την πάταξη της βίας στους αθλητικούς χώρους, καλώντας παράλληλα τους ιδιοκτήτες των ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ και τους αθλητικούς παράγοντες να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα.

«Μπαίνει τέλος στη βία και το χουλιγκανισμό. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ασχολήθηκε με το θέμα και τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις και δεσμεύσεις από την πλευρά της Πολιτείας για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Περιμένω όμως και οι ιδιοκτήτες των ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ και οι αθλητικοί παράγοντες να αποφασίσουν να βάλουν πλάτη σ’ αυτή την προσπάθεια, αφήνοντας στο χθες τις ομάδες των χούλιγκαν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τ. Θεοδωρικάκος: «Μπαίνει τέλος στη βία και τον χουλιγκανισμό»-Προανήγγειλε «πακέτο»  παρεμβάσεωνΌπως υποστήριξε, τις τελευταίες πέντε μέρες η Ελληνική Αστυνομία έχει κλείσει πάνω από 20 παράνομους συνδέσμους φιλάθλων, τονίζοντας πως λειτουργεί με σχέδιο και μεθοδικότητα για την πάταξη της εγκληματικότητας. Χαρακτήρισε «μάστιγα» τον χουλιγκανισμό, σημειώνοντας πως οι αθλητικές ομάδες δεν έχουν ανάγκη από τέτοιους είδους στρατούς – χούλιγκαν.

«Δυστυχώς ο χουλιγκανισμός είναι ένα φαινόμενο που απειλεί και τον αθλητισμό και τις ομάδες και την Eλληνική κοινωνία. Είναι μια μάστιγα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και κανένας μας δεν δικαιούται να κάνει ότι δεν βλέπει και δεν ακούει. Η Ελληνική Αστυνομία μόνο τις τελευταίες πέντε μέρες έχει κλείσει πάνω από 20 παράνομους συνδέσμους φιλάθλων. Λέγονται «φιλάθλων», αλλά δεν είναι. Τους σφράγισε και δεν πρόκειται να ξανανοίξουν. Ο χουλιγκανισμός δεν μπορεί να έχει θέσει στη ζωή μας. Οι αθλητικές ομάδες δεν έχουν ανάγκη από τέτοιους είδους στρατούς – χούλιγκαν. Δεν είναι δύναμη, είναι ντροπή. Οι χούλιγκαν δεν έχουν καμία σχέση με την αγάπη ενός ανθρώπου για την ομάδα του, για την αγάπη στον αθλητισμό. Οι ομάδες έχουν ανάγκη από φιλάθλους, πραγματικούς φιλάθλους, από οικογένειες και νέα παιδιά», δήλωσε –μεταξύ άλλων – ο Υπουργός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Εν αναμονή αποφάσεων για την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών

Σήμερα ο κ. Θεοδωρικάκος επισκέπτεται την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, όπου αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με την ενίσχυσή της. Επίσης θα επισκεφτεί τα αστυνομικά τμήματα Νιγρίτας, Προμαχώνα και Αμφίπολης, στην Πρώτη.

«Πρόθεσή μας είναι η ενίσχυση της Αστυνομίας σε κάθε πόλη και γειτονιά. Θα παρουσιάσω συγκεκριμένες αποφάσεις που θα συμβάλουν στη βελτίωση του επίπεδου ασφάλειας των πολιτών σε όλες τις περιοχές της Π.Ε. Σερρών και στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών, σε οτιδήποτε αφορά την σχέση τους με την Αστυνομία», δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος