ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση περιοχών Natura

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την κατάργηση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του δικτύου Natura 200 ασκεί η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για “αντιπεριβαλλοντική πολιτική με στόχο την εξυπηρέτηση συμφερόντων ημετέρων και προς όφελος της συγκεντρωτικής, αθηνοκεντρικής προσέγγισης”, που όπως υποστηρίζει, “περιφρονεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις τοπικές κοινωνίες και αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους των φορέων”.

«Σε ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, οι μη κρατιστές δεξιοί, θα βολεύουν τα δικά τους παιδιά και θα βγάζουν τις αποφάσεις που τους συμφέρουν για περιοχές σε όλη την Ελλάδα, για αδειοδοτήσεις έργων και τακτοποίηση ημετέρων και της διαπλοκής. Γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια το κράτος δικαίου, τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς τους. Τα σχέδια για εγκατάσταση και λειτουργία λατομείου γρανίτη στο Λαϊλιά παραμένουν πάντα επίκαιρα για τους γνωστούς επιχειρηματικούς ομίλους και η απόφαση για κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης προφανώς συνδέεται άμεσα με τα σχέδια αυτά» υποστηρίζει-μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωσή του ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει δεσμευτεί για την ανασύσταση και των 36 φορέων των περιοχών NATURA 2000 της χώρας και την εξασφάλιση των εργαζομένων, ως προγραμματική δέσμευση προτεραιότητας της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης της χώρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος