ΣΥΡΙΖΑ Σερρών κατά δημοτικής αρχής: Αποκλεισμός καλλιτεχνών από εικαστικές παρεμβάσεις

Ολομέτωπη επίθεση κατά του Δημάρχου και της διοίκησης της ΚΕΔΗΣ εξαπολύει η Θεματική Πολιτισμού της Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή τη δημιουργία τοιχογραφιών σε πολυκατοικίες της πόλης, στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Με ανακοίνωσή της κατηγορεί τη δημοτική αρχή για εμπαιγμό σε βάρος των Σερραίων εικαστικών καλλιτεχνών, υποστηρίζοντας αφενός πως δεν τους δόθηκε αρκετός χρόνος για αποστείλουν ολοκληρωμένες προτάσεις εικαστικών παρεμβάσεων και αφετέρου τους παρέχονται ελλιπείς πληροφορίες για το τι ζητά ο Δήμος Σερρών, π.χ. όσον αφορά στο ύψος της αμοιβής τους ή στα κριτήρια επιλογής τους.
«Ο χρόνος που δίνεται στους καλλιτέχνες είναι ασφαλώς ανεπαρκής αλλά και οι πληροφορίες για το τι ζητά ο Δήμος από αυτούς ελλιπείς. Αποκλείει συνεργασίες δύο ή τριών καλλιτεχνών για ομαδικό έργο, μα πάνω από όλα λογαριάζει το καλλιτεχνικό έργο ως εμπόρευμα και θεωρεί ότι όλοι οι καλλιτέχνες της πόλης των Σερρών, έχουν μπλοκ παροχής υπηρεσιών ή πώλησης έργων ενεργό. Εκτός από αυτό δεν αναφέρει τα ποσά που διαθέτει ο Δήμος για κάθε έργο, αφήνοντας απληροφόρητους τους καλλιτέχνες για τα κριτήρια επιλογής» υποστηρίζει, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η θεματική Πολιτισμού της Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Κάνει λόγο για πρακτικές που οδηγούν σε αποκλεισμό όλων των καλλιτεχνών της πόλης, επιρρίπτοντας παράλληλες ευθύνες στη δημοτική αρχή πως λειτουργεί προς όφελος «μερίδας επαγγελματιών ζωγράφων που βιοπορίζονται από τη δημιουργία έργων σε δημόσιους χώρους με απευθείας ανάθεση ή με ύποπτες χορηγίες χρόνια τώρα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος