Σέρρες: Σύγκληση του Δ.Σ. “Εμμανουήλ Παπά” για το ζήτημα του νερού ζητούν 10 δημοτικοί σύμβουλοι

Την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Εμμανουήλ Παπά ζητούν δέκα Δημοτικοί Σύμβουλοι του οικείου Δήμου, με αίτημά τους στον Πρόεδρο του Σώματος. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ζητούν να ενημερωθούν για την ποιότητα νερού  και συγκεκριμένα ποια είναι η σημερινή κατάσταση, αλλά και να ληφθούν  αποφάσεις κατόπιν συζήτησης για τις πιθανές λύσεις του σημαντικού αυτού προβλήματος.

Θυμίζουμε πως ακατάλληλο προς πόση είναι το νερό από τις αρχές Σεπτεμβρίου,  στις κοινότητες Αγίου Πνεύματος, Δαφνουδίου, Νέου Σουλίου (στο βόρειο μέρος του χωριού)  και Παραλιμνίου του Δήμου Εμμανουήλ Παπά, διότι τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων, που έγιναν τέλος Αυγούστου έδειξαν πως η ποσόστωση των Νιτρικών είναι πάνω από το όριο”.

Το δεύτερο θέμα που αιτούνται για να συζητηθεί, αφορά την ασφάλεια του δημοτικού σχολείου Νέου Σουλίου, μετά την πρόσφατη πυρκαγιά στη στέγη.

Εισηγητής των θεμάτων θα είναι ο κ.  Χρήστος Τσούκαλος – Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης, ο οποίος μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών τόνισε την αναγκαιότητα σύγκλησης του Σώματος, προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση και για τα δύο θέματα, υποστηρίζοντας πως για το θέμα της ακαταλληλότητας του νερού οι κάτοικοι έπρεπε να είχαν ενημερωθεί από τον Δήμο στις αρχές Αυγούστου που έγινε η πρώτη μέτρηση και όχι τέλος του ίδιου μήνα, με τα αποτελέσματα της δεύτερης μέτρησης όπου επιβεβαιώθηκαν τα αυξημένα ποσοστά νατρίου στο νερό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος