Στις Σέρρες το 2ο Ευρωπαϊκό συνέδριο για την παραδοσιακή πάλη

Το 2o Ευρωπαϊκό συνέδριο για την παραδοσιακή πάλη θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο στην πόλη των Σερρών. Την ευχάριστη είδηση μετέφεραν στις Σέρρες οι δύο προπονητές της πάλης Χαράλαμπος Ελισιάδης και Χρήστος Γάτσιος που συμμετείχαν στο πρώτο συνέδριο που διεξήχθη με οργανωτική επιτυχία στην πόλη Σάμπατς της Σερβίας.

Οι δύο Σερραίοι προπονητές εκπροσώπησαν την Ελληνική παραδοσιακή πάλη στο πανευρωπαϊκό συνέδριο το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το πρόγραμμα Erasmus+ με σκοπό την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή πάλη ως μέσω για την επίτευξη του.

Στις Σέρρες το 2ο Ευρωπαϊκό συνέδριο για την παραδοσιακή πάλη
Ο Χρήστος Γάτσιος και ο Χαράλαμπος Ελισιάδης με τον Δήμαρχο της πόλης Sabac.

«Το συνέδριο στο Sabac αποτέλεσε το επόμενο βήμα στην διαπολιτισμική επαφή μεταξύ των  χωρών της Ευρώπης. Σε ένα τέλειο κλίμα φιλοξενίας και συνεργασίας ήρθαμε σε επαφή με εκπροσώπους από την Γαλλία, την Ισπανία, την Ρουμανία και φυσικά την Σερβία όπου συζητήσαμε θέματα ανάπτυξης του πολιτιστικού τουρισμού κάθε χώρας.

Στις Σέρρες το 2ο Ευρωπαϊκό συνέδριο για την παραδοσιακή πάλη
Παρουσίαση της πόλης των Σερρών στο συνέδριο.

Προβάλλοντας τις φυσικές, ιστορικές και αρχαιολογικές ομορφιές της πόλης και του νομού μας, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε την πολιτιστική παράδοση του τόπου μας σε συνδυασμό με την παραδοσιακή πάλη που αιώνες τώρα κυριαρχεί στα λαϊκά δρώμενα. Το επόμενο συνέδριο έχει προγραμματιστεί να γίνει στην πόλη των Σερρών σε συνδυασμό με πολιτιστικές δράσεις και αγώνες παραδοσιακής πάλης» είπαν στην ΕΡΤ Σερρών οι δύο Σερραίοι Χαράλαμπος Ελισιάδης και Χρήστος Γάτσιος δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία αλλά κυρίως από το γεγονός ότι ο Νομός Σερρών, που φημίζεται για την παραδοσιακή πάλη, θα φιλοξενήσει ένα τόσο σημαντικό συνέδριο που προωθεί τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Στις Σέρρες το 2ο Ευρωπαϊκό συνέδριο για την παραδοσιακή πάλη
Στο δημαρχείο της πόλης με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τον πρόεδρο του αθλητικού φορέα της πόλης και εκπροσώπους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος