Σπήλαιο Αλιστράτης: Η “Περσεφόνη” ξενάγησε χιλιάδες επισκέπτες το 3ημερο των Χριστουγέννων

Περισσότεροι από 5.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο ξεναγήθηκαν στο Σπήλαιο της Αλιστράτης το 3ημερο των Χριστουγέννων από την «Περσεφόνη» – το μοναδικό ρομπότ ξεναγό σε όλο τον κόσμο.

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών ο Επιστημονικός Δ/ντής του Σπηλαίου Νίκος Καρτάλης είπε πως το Σπήλαιο Αλιστράτης αποτελεί έναν ισχυρό πόλο έλξης επισκεπτών από όλο τον κόσμο , αφού η επισκεψιμότητα σε σχέση με το 2021 αυξήθηκε κατά 100% ενώ κατά το 2019 κατά 10%.
Η πανέξυπνη και πολυμαθής ξεναγός, μοναδική στο είδος της σε παγκόσμιο επίπεδο « Περσεφόνη», τραβά σαν μαγνήτης τους επισκέπτες του Σπηλαίου Αλιστράτης, χωρίς όμως να στερεί την εργασία σε ξεναγούς.
Η παγκόσμια καινοτομία με το εξελιγμένης τεχνολογίας ρομπότ «Περσεφόνη» που ξεναγεί τους επισκέπτες, του εξαιρετικής ομορφιάς σπήλαιου με πλούσιο σταλαγμιτικό και σταλακτιτικό διάκοσμο και ποικιλομορφία χρωματισμών, από την είσοδο έως τα επόμενα 150 μέτρα εντός αυτού, κάνει τη ξενάγηση σε τρεις γλώσσες και έχει τη δυνατότητα επιλογής πάνω των 30 γλωσσών καθώς και στα αρχαία Ελληνικά.
Σπήλαιο Αλιστράτης: Η “Περσεφόνη” ξενάγησε χιλιάδες επισκέπτες το 3ημερο των ΧριστουγέννωνΣπήλαιο Αλιστράτης: Η “Περσεφόνη” ξενάγησε χιλιάδες επισκέπτες το 3ημερο των Χριστουγέννων
Ο κ. Καρτάλης τόνισε πως η επιθετική πολιτική marketing που εφήρμοσε το Σπήλαιο Αλιστράτης απέδωσε τα αναμενόμενα αυξάνοντας την επισκεψιμότητα.
Επανέλαβε πως από την πρώτη στιγμή που άνοιξε το σπήλαιο βάλανε δύο στόχους, ο ένας ήταν η αύξηση της ποιότητας των υπηρεσιών και ο δεύτερος η εφαρμογή καινοτόμων ενεργειών.
Τόσο το λογισμικό όσο και η κατασκευή έγινε από Έλληνες επιστήμονες ερευνητές του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)
Η «Περσεφόνη» αποτελεί το ένα από τα πέντε βήματα ψηφιακού μετασχηματισμού στο Σπήλαιο Αλιστράτης με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Intereg, με την ονομασία i-cave.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος