Σιδηρόκαστρο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία  λατομείου στον Λαϊλιά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δυναμική και με παλμό και  με κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ στο λατομείο στον Λαϊλιά» πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί  έξω από το Δημαρχείο στο Σιδηρόκαστρο οι κάτοικοι  των κοινοτήτων Αχλαδοχωρίου, Καπνοφύτου και Καρυδοχωρίου.

Αντιδρούν  στο ενδεχόμενο λειτουργίας λατομείου γρανίτη σε δημόσια δασική έκταση, εντός «Natura 2000», στα όρη Βροντούς – Λαϊλιάς, στη θέση «Χέρσο» της τοπικής κοινότητας Αχλαδοχωρίου,  μέσα στο δάσος, κάνοντας λόγο για “οικολογικό έγκλημα με τεράστιες συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή”.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν κάτοικοι του Αχλαδοχωρίου, του Καρυδοχωρίου, του Καπνοφύτου , του Σιδηροκάστρου εκπρόσωποι φορέων, κομμάτων και επικεφαλείς δημοτικών παρατάξεων του δήμου Σερρών και της Περιφέρειας.

Η τυχόν εγκατάσταση και λειτουργία ενός λατομείου γρανίτη θα αποτελέσει το μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα στον Λαϊλιά, το οποίο θα προκαλέσει με μαθηματική ακρίβεια την απόλυτη καταστροφή μια περιοχής απείρου φυσικού κάλλους, υποστήριξαν οι κάτοικοι σε δηλώσεις τους.

Ένταση επικράτησε μεταξύ των εκπροσώπων των κατοίκων και του δημάρχου ζητώντας να εκδοθεί συγκεκριμένο ψήφισμα κατά της δημιουργίας λατομείου.

Στο μεταξύ  σε χθεσινή συνεδρίασή του, ομόφωνα το  Δημοτικό Συμβούλιο Σιντικής  γνωμοδότησε   αρνητικά  για την  εγκατάσταση και  λειτουργία λατομείου γρανίτη στον ορεινό όγκο  Λαϊλιά.

Σιδηρόκαστρο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία  λατομείου στον Λαϊλιά Σιδηρόκαστρο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία  λατομείου στον Λαϊλιά Σιδηρόκαστρο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία  λατομείου στον Λαϊλιά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος