Ισχυρό μήνυμα κατά της βίας και του εκφοβισμού επιχειρεί να στείλει η εκδήλωση «FairPlay στη Ζωή», που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Σιντικής και ο Σύλλογος «Όχι στη Βία – Ναι στη φιλία» αύριο Πέμπτη 2 Απριλίου 2026, στις 11:30 π.μ., στο Παλλατίδειο Γυμνάσιο Σιδηροκάστρου.
Η πρωτοβουλία στοχεύει στην ανάδειξη της ανάγκης καλλιέργειας κουλτούρας σεβασμού, διαλόγου και συνύπαρξης, σε μια περίοδο όπου τα φαινόμενα βίας και εκφοβισμού επεκτείνονται πέρα από τους αθλητικούς χώρους και επηρεάζουν την καθημερινότητα, τα σχολεία και τις ανθρώπινες σχέσεις.
Aπέναντι σε αυτή την πραγματικότητα, η εκδήλωση επιχειρεί να αναδείξει τη δύναμη της φιλίας, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, του σεβασμού και του αθλητικού ιδεώδους. Ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκδήλωση δίνει η παρουσία σπουδαίων βετεράνων αθλητών, ανθρώπων που έζησαν τον έντονο ανταγωνισμό των γηπέδων αλλά παράλληλα υπηρέτησαν τις αξίες του σεβασμού, της ευγενούς άμιλλας και του αθλητικού πνεύματος.
Πρόκειται για προσωπικότητες που αποτελούν σύμβολα του ευ αγωνίζεσθαι και μεταφέρουν ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα, ιδιαίτερα προς τη νεότερη γενιά.
Ομιλητές θα είναι:
Ο κ. Διονύσης Ανανιάδης, Ιατρός, βετεράνος καλαθοσφαιριστής του ΑΡΗ
Ο κ. Κώστας Μαμέλης , Δικηγόρος, Λόγιος
Παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές:
Ο κ. Κούλης Αποστολίδης, βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ
Ο κ. Γιάννης Βένος, βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ
Ο κ. Λάκης Παπαϊωάννου, βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΗΡΑΚΛΗ
Ο κ. Κώστας Ορφανός, βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ
Ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, Συνταξιούχος Δ/ντής Δ/θμιας Εκπαίδευσης, Διαιτητής και coordinator στην FIBA , Κομισάριος Euroleague, Διαιτητής Μπάσκετ, Παρατηρητής Διαρκούς Επιτροπής κατά της Βίας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος