Σέρρες: «Ζεσταίνουν» τις μηχανές τους οι αγρότες

Την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις εξέφρασαν χθες το πρωί οι Σερραίοι αγρότες στη συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής των αγροτικών συλλόγων του Νομού σε ξενοδοχείο της πόλης.

Η μορφή και ο χρόνος των κινητοποιήσεων θα αποφασισθεί την Πέμπτη στη γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητηριακό Μέγαρο. Η συνισταμένη των διεκδικήσεων είναι κοινή σε όλη της Ελλάδα και τα προβλήματά τους κοινά, υποστηρίζουν οι αγρότες, με τις τιμές των βασικών εφοδίων τους έχουν πάρει την ανιούσα, με αποτέλεσμα να είναι δυσβάστακτο το κόστος παραγωγής και να μην μπορούν να καλλιεργήσουν.
Τα κυρίαρχα αιτήματά τους είναι: Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα και να δοθεί επιδότηση για να καλυφθεί το κόστος από τις τεράστιες αυξήσεις στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές.
Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου, Βισαλτίας Στέργιος Λίτος είπε, πως “τα πρόσφατα ανακοινωθέντα μέτρα υπέρ των αγροτών δεν τους ανακουφίζουν οικονομικά και μάλιστα έχουν εξαγριώσει τους αγρότες”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος