Σέρρες: Υπογράφηκε η σύμβαση για τον νέο αγωγό από τις πηγές Μπατανίων

Η σύμβαση του έργου «Κατασκευή νέου τμήματος αγωγού, στη διαδρομή πηγές Μπατανίων – Δεξαμενή Φέλη», υπογράφηκε για της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. από τον πρόεδρος της επιχείρησης, Αλέξανδρο Χαλκιόπουλο και τον ανάδοχο του έργου. Η έργο είναι προϋπολογισμού 1.761.500 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, στο οποίο επετεύχθη έκπτωση 24,72%.

Σέρρες: Υπογράφηκε η σύμβαση για τον νέο αγωγό από τις πηγές Μπατανίων

«Με την κατασκευή του αγωγού επιλύονται χρόνια προβλήματα ύδρευσης, τα οποία είχαν να κάνουν με διαρροές, λόγω παλαιότητας του υφιστάμενου αγωγού, ενώ πλέον εξαφανίζεται και ο αμίαντος και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα που είναι σε εξέλιξη, θα αντικατασταθούν πλήρως όλες οι σωλήνες αμιάντου, ενώ εξασφαλίζεται η συνεχής υδροδότηση της πόλης Σερρών» είπε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού θα εξοικονομηθεί ενέργεια, όπως υπογράμμισε ο κ. Χαλκιόπουλος, αφού δεν θα χρησιμοποιείται ρεύμα για την μετακίνηση του νερού (όπως με τις γεωτρήσεις)  αλλά αυτό θα γίνεται με την βαρύτητα λόγω υψομέτρου και θα επιλυθούν τα  προβλήματα πίεσης.

Σέρρες: Υπογράφηκε η σύμβαση για τον νέο αγωγό από τις πηγές Μπατανίων

Ο κ. Χαλκιόπουλος τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη η  μετατόπιση των αγωγών στον χείμαρρο των Αγίων Αναργύρων κι ένα έργο, του οποίου η σύμβαση θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες και θα αφορά τον πυρήνα Καλών Δένδρων – Χριστός.

Σύμφωνα με τον πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. ήδη υλοποιούνται έργα ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ και έχουν εξασφαλιστεί χρηματοδοτήσεις για πάνω από 40 εκατομμύρια.  «Όλα αυτά τα έργα είναι έργα υποδομής, που θα βελτιώσουν την ποιότητα του νερού αλλά και θα εξοικονομήσουν ενέργεια» υπογράμμισε ο κ. Χαλκιόπουλος.  

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή Νίκο Σαφαρίκα και την Τεχνική Υπηρεσία με τον Διευθυντή της κ. Σπύρου, για την εργώδη προσπάθεια υποβολής των μελετών μέσα σε μια δύσκολη περίοδο, τον Αντιπρόεδρο Γερμανό Καμελίδη και όλο το διοικητικό συμβούλιο για την άριστη συνεργασία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος