Ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για την επίλυση του διαχρονικού ζητήματος της έλλειψης κολυμβητηρίου στον Δήμο Σερρών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, με την υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση ανοικτού βιομηχανοποιημένου κολυμβητηρίου». Η σύμβαση υπεγράφη από τη Δήμαρχο Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα και τον ανάδοχο εργολάβο Αναγνώστη Καφεστίδη, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας Παύλου Πουλιάκα, σηματοδοτώντας επίσημα την έναρξη ενός έργου που αναμένεται να αλλάξει τον αθλητικό χάρτη της περιοχής. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις εργασίες κατασκευής της βάσης όπου θα τοποθετηθούν οι προκατασκευασμένες εγκαταστάσεις.
Το νέο ανοικτό βιομηχανοποιημένο κολυμβητήριο θα κατασκευαστεί στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας, στις Σέρρες, με στόχο να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες αθλητών, αθλητριών, συλλόγων, μαθητών αλλά και των πολιτών που επιθυμούν πρόσβαση σε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις. Η δημιουργία της συγκεκριμένης υποδομής θεωρείται κομβικής σημασίας για τον Δήμο, καθώς για χρόνια οι Σέρρες στερούνταν ενός σύγχρονου χώρου κολύμβησης, γεγονός που δυσχέραινε τόσο την ανάπτυξη του υγρού στίβου όσο και την καθημερινή άθληση των δημοτών.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.200.000 ευρώ. Οι 400.000 από ιδίους πόρους του Δήμου και για το υπόλοιπο ποσό 1.800.000 ευρώ έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Το έργο κατασκευής της βάσης του ανοικτού βιομηχανοποιημένου κολυμβητηρίου προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε οκτώ μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Σε δήλωσή της, η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα ανέφερε: «Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα, γιατί γράφεται μία νέα σελίδα στην ιστορία των αθλητικών υποδομών του Δήμου Σερρών. Ολοκληρώθηκε ο κύκλος όλων των διαδικασιών για την υπογραφή των συμβάσεων με τον εργολάβο και με τον προμηθευτή για την κατασκευή του προπονητικού κολυμβητηρίου. Έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνιστικές διαδικασίες και οι απαιτούμενοι έλεγχοι από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Υπογράψαμε τη σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο για τις εργασίες κατασκευής της βάσης της αθλητικής υποδομής και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η υπογραφή με τον ανάδοχο της προμήθειας των προκατασκευασμένων τμημάτων που θα τοποθετηθούν επάνω στη βάση».
Η Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου, επισημαίνοντας ότι το σημερινό αποτέλεσμα αποτελεί «καρπό» συλλογικής προσπάθειας. «Δικαιωθήκαμε πλήρως. Τα έργα δεν ανήκουν σε κανέναν. Ανήκουν στον τόπο μας και στη νέα γενιά του Δήμου Σερρών και αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον. Τα έργα είναι εδώ για να μας ενώνουν και πρέπει να ενώνουν. Αυτό είναι το σημερινό μήνυμα και πιστέψτε με, σήμερα δεν μπορεί κανένας να “κλέψει” τη χαρά μου», υπογράμμισε η κυρία Μητλιάγκα.
Στην υπογραφή της σύμβασης το «παρών» έδωσε και ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στήριξε την προσπάθεια για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και την υλοποίηση του έργου. Ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε ότι το νέο κολυμβητήριο θα καλύψει ένα μεγάλο κενό στις αθλητικές υποδομές και θα δώσει νέα ώθηση στον σερραϊκό αθλητισμό: «Χαίρομαι γιατί ετοιμάζουμε ένα έργο που αξίζει στα παιδιά μας, ένα έργο που το δικαιούνται. Το νέο κολυμβητήριο θα στεγάσει τα όνειρα των παιδιών μας, των αυριανών πρωταθλητών», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επιπλέον πρόσθεσε ότι το έργο θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των Σερραίων, θα στηρίξει την τοπική ανάπτυξη και θα δώσει ώθηση στην αθλητική δραστηριότητα στην περιοχή. «Το έργο αυτό ανήκει στη σερραϊκή κοινωνία. Κατασκευάζεται προς όφελος των Σερραίων. Δικό μου μέλημα ήταν και είναι πάνω απ’ όλα οι ανάγκες κάθε Σερραίας και κάθε Σερραίου», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η πολιτική είναι ευθύνη απέναντι στον τόπο και εκφράζοντας την ικανοποίησή του που συνέβαλε ώστε να γίνει πραγματικότητα ένα έργο που οι Σέρρες δικαιούνται. «Βρίσκομαι στο πλευρό κάθε δημάρχου της Π.Ε. Σερρών με στόχο να στηρίζω κάθε έργο που ωφελεί τη σερραϊκή κοινωνία», κατέληξε ο κ. Χατζηβασιλείου.
Με την υλοποίηση του έργου, ο Δήμος Σερρών φιλοδοξεί να αποκτήσει μία αθλητική εγκατάσταση που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για ολόκληρη την περιοχή, ενισχύοντας παράλληλα τη συμμετοχή των πολιτών στον αθλητισμό.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος