Σέρρες: Τρίτο βραβείο στον Δήμο Σερρών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020

Στην τρίτη θέση μεταξύ των Δήμων της Ελλάδας με βάση την κατάταξη των ελληνικών συμμετοχών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020 αναδείχθηκε ο Δήμος Σερρών.

Στην ειδική τελετή απονομής των βραβείων στις 12 καλύτερες ελληνικές συμμετοχές της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020 που διοργάνωσαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Πράσινο Ταμείο την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης παρέλαβε το βραβείο δηλώνοντας  χαρούμενος και υπερήφανος για όλους τους ανθρώπους στον Δήμο Σερρών που εργάστηκαν για αυτήν τη διάκριση.

«Η βράβευση του Δήμου Σερρών για τη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών μας για έναν πιο ανθρώπινο και φιλικό σε όλους Δήμο, έναν Δήμο με επίκεντρο τον άνθρωπο» τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης υπογραμμίζοντας ότι :«Θέλουμε μία πόλη με λιγότερα αυτοκίνητα και ρύπους, με τις κατάλληλες κυκλοφοριακές υποδομές, με περισσότερα πράσινα οχήματα και φιλικά προς το περιβάλλον μέσα μεταφοράς και μετακίνησης. Μία όμορφη, προσβάσιμη σε όλους πόλη με εκτεταμένους ποδηλατόδρομους, πεζόδρομους και πλατείες, όπου ποδηλάτες και πεζοί θα κινούνται ελεύθερα και με ασφάλεια».

Στο πλαίσιο αυτό, με στόχο την ενίσχυση της χρήσης ποδηλάτου ο Δήμος Σερρών προχωράει το επόμενο διάστημα στην επέκταση και ενοποίηση του υφιστάμενου δικτύου ποδηλατοδρόμων, μήκους 2,5 χλμ με σκοπό τη δημιουργία ενός ποδηλατικού άξονα Βορρά-Νότου που θα διατρέχει τον αστικό ιστό και το κέντρο της πόλης, συνδέοντας το Κεντρικό Πάρκο και την Κοιλάδα των Σερρών, στην οδό Εξοχών.

Το έργο, προϋπολογισμού 380.000 ευρώ θα υλοποιηθεί μέσω του προγράμματος της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.  Παράλληλα, δρομολογείται η επέκταση του συστήματος διάθεσης κοινόχρηστων ποδηλάτων easybike, μέσω του οποίου οι Σερραίοι έχουν την ευχέρεια να χρησιμοποιήσουν δωρεάν ένα ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν.

Ο Δήμος Σερρών θα συμμετέχει για 13η φορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021, που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2021 με μία σειρά δράσεις που στέλνουν το μήνυμα «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος