Σέρρες: Τίμησαν την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων τίμησαν χθες αργά το απόγευμα ο Δήμος Σερρών και τα πολιτιστικά Σερραϊκά σωματεία ανάβοντας τη φλόγα για τις 353.000 ψυχές των Ελλήνων του Πόντου.

Ο Δήμος Σερρών, ως μέλος του Δικτύου πόλεων με κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ με τίτλο «Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ» διοργάνωσε εκδήλωση τιμής και μνήμης χθες το απόγευμα στο κέντρο της πόλης των Σερρών.

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης με μέλη του Δημοτικού συμβουλίου αλλά και ένδεκα πολιτιστικών συλλόγων της πόλης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κρονίου και κρατώντας μικρά φαναράκια με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Σερρών πραγματοποίησαν πορεία προς  τον Ανδριάντα του Αγίου Ιερομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης στην πλατεία Ελευθερίας.

Σέρρες: Τίμησαν την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

«Η φλόγα που ανάψαμε σήμερα εδώ στις Σέρρες ταυτόχρονα με δεκάδες Δήμους σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΚΕΔΕ είναι μια φλόγα μνήμης, μια φλόγα πένθους αλλά και μια φλόγα ευθύνης και χρέους για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Είναι μια φλόγα που καίει στην καρδιά μας εδώ και 103 χρόνια» είπε στον χαιρετισμό του  ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Σέρρες: Τίμησαν την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Στην πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν η Ελένη Σαμανίδου τραγούδησε το «Την πατρίδα μ’ έχασα»  με τη συνοδεία δύο λυράριδων του Οδυσσέα Σαμανίδη και του Γιάννη Χριστοφορίδη, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες εναπόθεσαν από ένα λουλούδι κι ένα φαναράκι  στο μνημείο.

Σέρρες: Τίμησαν την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος