Σέρρες: Τίμησαν την ημέρα κήρυξης της επανάστασης από τον Εμμανουήλ Παπά

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, για την ημέρα κήρυξης της Επανάστασης του 1821, στη Χαλκιδική, από τον Σερραίο Αρχιστράτηγο των Μακεδονικών Δυνάμεων, Εμμανουήλ Παπά πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην πόλη των Σερρών.

Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός του 4ου Δημοτικού σχολείο Σερρών Πολυζώης Πούλος. Ακολούθησε η τέλεση επιμνημόσυνη δέησης και κατάθεση στεφανιών στον Αδριάντα του ήρωα Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας.

Σέρρες: Τίμησαν την ημέρα κήρυξης της επανάστασης από τον Εμμανουήλ Παπά

Ο Εμμανουήλ Παπάς κήρυξε την έναρξη της επανάστασης εναντίον της Οθωμανικής Αρχής στις 17 Μαΐου 1821 στις Καρυές του Αγίου Όρους, παρουσία των ηγουμένων των 20 μονών του Αγίου Όρους, μοναχών αλλά και λαϊκών και αναγορεύτηκε «Αρχηγός και Προστάτης της Μακεδονίας», όπως είναι και καταγεγραμμένο στην Ιστορία του Ελληνικού Έθνους από την Εκδοτική Αθηνών

Ο Δήμος Σερρών καθιέρωσε την 17η Μαΐου ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας προς τιμήν της κήρυξης της Επανάστασης το 1821 στη Χαλκιδική από τον Σερραίο Εμμανουήλ Παπά όπως αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος