Σέρρες: Θεματικό Μουσείο Εφέδρων Αξιωματικών αντί νηπιαγωγείο

Εκ νέου αίτημα προς τον ΟΑΕΔ για παραχώρηση του παλιού κτηρίου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας στις Σέρρες, στην οδό Μεραρχίας, προκειμένου να παραχωρηθεί στον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών για τη λειτουργία θεματικού μουσείου, υποβάλλει ο Δήμος Σερρών, βάσει της ομόφωνης απόφασης του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου.

Το εν λόγω κτήριο είχε παραχωρηθεί για 10ετή χρήση στον Δήμο Σερρών για λειτουργία νηπιαγωγείου και συγκεκριμένα τη μεταστέγαση του 12ου νηπιαγωγείου Σερρών, με τον όρο η μεταστέγαση να γίνει σε χρονικό διάστημα ενός έτους, από την παραχώρηση.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλη Κατιρτζόγλου που μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών«Το Τμήμα Παιδείας του Δήμου, ο αντιδήμαρχος κ. Σιαμάγκας και οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου επιδόθηκαν σε μια εργώδη προσπάθεια να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια που είχαν να κάνουν με την καταλληλότητα, με τις αδειοδοτήσεις του κτηρίου προκειμένου να στεγαστεί εκεί νηπιαγωγείο, αποδείχθηκε ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει. Για να στεγαστεί νηπιαγωγείο στο συγκεκριμένο κτήριο θα έπρεπε να γίνει μέχρι και αναθεώρηση του γενικού χωροταξικού σχεδίου της πόλης, που είναι μια πολύχρονη διαδικασία. Καπόπιν αυτού το αδιεξόδου, υποβλήθηκε η πρόταση για τη δημιουργία του πρώτου και μοναδικού στην Ελλάδα θεματικού μουσείου που θα παρουσιάζει το θεσμό των Εφέδρων Αξιωματικών και ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η τοπική στρατιωτική Ιστορία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατιρτζόγλου ( που είναι και Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών), συμπληρώνοντας πως η αναζήτηση για κατάλληλους χώρους για στέγαση νηπιαγωγείων συνεχίζεται και υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για δημιουργία νέων αιθουσών.

Πρόεδρος Συλλ. Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας: Πρέπει να βρεθούνε χώροι για νηπιαγωγεία
Την αναγκαιότητα να βρεθούνε κατάλληλοι χώροι για τη λειτουργία νηπιαγωγείων εντός της πόλης επεσήμανε ο Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Εμμανουήλ Παππάς» Πασχάλης Στεφάνου, ο οποίος μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ τόνισε πως δεν ενημερώθηκε ο Σύλλογος για αυτές τις εξελίξεις – που ήταν δική του πρόταση να λειτουργήσει εκεί νηπιαγωγείο- και η ανησυχία που εκφράζεται είναι όχι γιατί παραχωρείται στον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών, αλλά γιατί χάνεται η δυνατότητα λειτουργίας ενός νέου νηπιαγωγείου, ενισχύοντας το υπάρχον πρόβλημα κυρίως στο κέντρο της πόλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος