Το Public Σερρών υποδέχεται τον συγγραφέα Στέφανο Αλεξιάδη για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου “Και εγένετο φως” απο τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ στις 21 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα. Μαζί του συνομιλεί η Χρυσάνθη Ιακώβου, ποιήτρια και δημοσιογράφος.
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Το βιβλίο αναφέρεται σε δύο εφήβους που εξαφανίζονται. Ένα στοιχείο μένει πίσω: μια θήκη κινητού τηλεφώνου με έναν κίτρινο αρκούδο. Στους τοίχους βρίσκονται γραμμένες λέξεις από μια απεγνωσμένη Περσεφόνη που ψάχνει τρόπο να γλιτώσει.
Ποιος είναι ο άνθρωπος πίσω από τον κίτρινο αρκούδο;
Το φως και το σκοτάδι στο ίδιο νόμισμα, με διαφορετική όψη – το φως σού ψιθυρίζει «ζωή» την ίδια στιγμή που το σκοτάδι γελά, κρατώντας το χέρι σου. Κι εσύ προσπαθείς να φύγεις μακριά, μα κάτι σε κρατάει εδώ.
Είναι το φως.
Ένα βιβλίο που ακροβατεί ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο. Ένα παραμύθι που ψάχνει λέξεις για να γραφτεί όσο πιο επώδυνα μπορεί.
Κι όταν τα καταφέρνει, γεννιέται το φως.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος