Σέρρες: Τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες φιστικιού από τον Μπάλλο

Μετρούν τις πληγές τους οι αγρότες στον κάμπο των Σερρών.

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημίες στις καλλιέργειες φιστικιού.

Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής για τη φετινή περίοδο έχει καταστραφεί. Στα φιστίκια που έχουν βγει και ήταν έτοιμα για αλωνισμό η ζημιά αγγίζει στο 100% ενώ λόγω των καιρικών συνθηκών οι αγρότες δεν μπόρεσαν να βγάλουν με τα μηχανήματα τους τα υπόλοιπα της παραγωγής τους.

Σέρρες: Τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες φιστικιού από τον ΜπάλλοΌπως είπαν αγρότες στην ΕΡΤ Σερρών αυτά τα φιστίκια είναι αδύνατον να αλωνιστούν, γιατί με τις πολλές βροχοπτώσεις η ίνα που κρατά τον καρπό πλέον έχει σαπίσει και μπαίνοντας μέσα το αλωνιστικό μηχάνημα για να κάνει το διαχωρισμό του φιστικιού με τα κοτσάνια ο καρπός θα πέσει στο έδαφος.

Σέρρες: Τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες φιστικιού από τον Μπάλλο

«Θα πρέπει η πολιτεία να δει αυτό το πρόβλημα γιατί υπάρχει περίπτωση οι αγρότες μας  να μην ασχοληθούν με το φιστίκι κι αυτό θα είναι μεγάλο πλήγμα» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιδήμαρχος Ηράκλειας Στέφανος Χατζηιωαννίδης που ζήτησε να γίνει άμεσα η εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί.

Σέρρες: Τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες φιστικιού από τον Μπάλλο«Επιμένουμε, προσπαθούμε και παρακαλούμε την Πολιτεία όσο μπορεί πιο άμεσα να έρθει να εκτιμήσει τις ζημιές και ελπίζουμε να μας βοηθήσουν» είπε ο φιστικοπαραγωγός Κώστας Μανδέλας.

Σέρρες: Τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες φιστικιού από τον Μπάλλο

Η καλλιέργεια του φιστικιού τα τελευταία χρόνια είναι μια δυναμική καλλιέργεια στις Σέρρες, αν και πολυέξοδη. Υπολογίζεται ότι καλύπτει περίπου 7.500 στρέμματα στο Νομό. Έχοντας χάσει την καλλιέργεια των τεύτλων αγρότες στον κάμπο των Σερρών στράφηκαν σε αυτήν του φιστικιού. Στην Αμμουδιά Σερρών έχουν την έδρα τους τρεις έμποροι που επεξεργάζονται το φιστίκι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος