Σέρρες : Σύσκεψη για τα δημοτικά τέλη και τις δηλώσεις των τετραγωνικών μέτρων

Το θέμα των δημοτικών τελών εν όψει της εκπνοής της προθεσμίας δήλωσης των ορθών τετραγωνικών μέτρων στους Δήμους, απασχόλησε το Επιμελητήριο Σερρών και εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Χρήστος Μέγκλας, η δήλωση των ορθών τετραγωνικών θα αυξήσει τα έσοδα των Δήμων τα οποία θα πρέπει να είναι ανταποδοτικά. Στη βάση της ανταποδοτικότητας θεωρεί ότι “αυτή η αύξηση των εσόδων θα πρέπει να οδηγήσει σε μεγάλη μείωση των συντελεστών δημοτικών τελών. Οι συντελεστές δημοτικών τελών δεν θα πρέπει να αφορούν ολόκληρους τους χώρους και τους αγρούς των επιχειρήσεων, παρά μόνο τους χώρους που παράγουν απορρίμματα”.

“Είναι αναγκαίο να μειωθούν στο ελάχιστο τα υπέρογκα πρόστιμα, οι προσαυξήσεις ή άλλου είδους επιβαρύνσεις που προβλέπονται σε περίπτωση μη δήλωσης των τετραγωνικών μέτρων και να μην υπάρξει καμία επιβάρυνση από οποιαδήποτε αρχή για τις μη δηλωθείσες έως τώρα εκτάσεις”, επισήμανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Μέγκλας υπογράμμισε πως θα πρέπει να δοθεί  παράταση για την 1 Ιανουαρίου 2021 για την έναρξη  υπολογισμού των διαφορών στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές που θα προκύψουν από τις δηλώσεις τετραγωνικών των επιχειρήσεων.

Σέρρες : Σύσκεψη για τα δημοτικά τέλη και τις δηλώσεις των τετραγωνικών μέτρων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος