Σέρρες: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 11χρονου – Αφέθηκαν ελεύθεροι οι 2 υπεύθυνοι των εργασιών στον μοιραίο καυστήρα

Αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα μετά την απολογία τους, οι δύο υπεύθυνοι των εργασιών που γίνονταν στον καυστήρα του 9ου Δημοτικού σχολείου Σερρών όπου σημειώθηκε χθες Δευτέρα η φονική έκρηξη που σκότωσε έναν μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού. Σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του παιδιού.

Καθώς πραγματογνώμονες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν αυτοψία στο χώρο του σχολείου αναζητώντας απαντήσεις για το τι προκάλεσε την φονική έκρηξη στο λεβητοστάσιο, την ίδια ώρα το «παιχνίδι» με το «μπαλάκι» των ευθυνών μεταξύ της δημοτικής αρχής και διεύθυνσης σχολείου έχει ήδη ξεκινήσει.

Οι δυο υπεύθυνοι του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας, συνελήφθησαν για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, των σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και της έκρηξης από αμέλεια. Πρόκειται για τον εργολάβο και τον ηλεκτρολόγο που επέβλεπε τις εργασίες.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου μαθητή παρακολουθεί τις έρευνες για το τι έφταιξε.
«Αυτοί που μετέτρεψαν το σχολείο σε ωρολογιακή βόμβα να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», τονίζει ο κ. Γκολέμης.

Ανείπωτη θλίψη

Ραγίζουν καρδιές οι συμμαθητές του 11χρονου Βασίλη… Αφήνουν στα κάγκελα του σχολείου λουλούδια, ζωγραφιές και μηνύματα αγάπης.

«Είναι σε σοκ, έχουν άρνηση να πάνε σχολείο, ακόμη και να φτιαχτεί δηλαδή λένε «εμείς δεν ξανά πάμε, πάμε αλλού»», δηλώνει μητέρα συμμαθητή.

Η οικογένεια είχε μετακομίσει πριν από έναν χρόνο από την Αθήνα στις Σέρρες.

«Είναι πολύ δύσκολο να στέλνεις δυο παιδιά στο σχολείο και να παίρνεις πίσω ένα… Αν δεν είναι ασφαλές ένα παιδί στο σχολείο πού είναι; Το πρωί δεν ήθελε να πάει σχολείο, δεν ένιωθε καλά, είπαμε να πάμε να το πάρουμε πριν το ολοήμερο, δεν το πήραμε, είπαμε, άντε να περάσουν 2 ώρες ακόμα, και συνέβη αυτό…», δήλωσε ο θείος του 11χρονου Θοδωρής Κάντας.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος