Σέρρες: Σύλληψη 52χρονης για τηλεφωνικές απάτες (βίντεο)

Τέλος στην παράνομη δράση μιας 52χρονης γυναίκας από τη Βουλγαρία έβαλαν το απόγευμα της Κυριακής 30 Μαΐου 2021, αστυνομικοί της Ασφάλειας Σερρών.

Η 52χρονη γυναίκα μαζί με συνεργούς της, συνέστησαν εγκληματική ομάδα και διέπρατταν συστηματικά, τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές των Σερρών. Προσποιούνταν τον γιατρό ή τον αστυνομικό και ισχυρίζονταν ότι το παιδί τους προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα ή τραυματίστηκε σε τροχαίο και ζητούσαν χρήματα για να αποφύγει το παιδί τους τις ποινικές συνέπειες ή για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργείο .
Μετά από στοχευμένες ενέργειες και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών εξιχνιάστηκαν 51 περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης, που έγιναν το τελευταίο δίμηνο (Απρίλιος – Μαΐος») σε περιοχές των Σερρών. Κατά την αστυνομική επιχείρηση, όπου συνελήφθη η 52χρονη, συνέδραμαν και αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Εμμανουήλ Παππά.

Στο πατάκι του αυτοκινήτου τα 10.000 ευρώ
Από την μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιώντας αυτό τον τρόπο κατάφεραν να εξαπατήσουν μια ηλικιωμένη γυναίκα την Κυριακή σε χωριό των Σερρών και να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.

Σε έρευνα του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκε κρυμμένο κάτω από το πατάκι του οδηγού το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ και αποδόθηκε στην ηλικιωμένη που εξαπατήθηκε.

“Πλούσια” παράνομη δράση το τελευταίο δίμηνο
Σύμφωνα με την αστυνομία, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία κατάφεραν να εξαπατήσουν το τελευταίο δίμηνο ακόμη 4 ηλικιωμένους, από τους οποίους απέσπασαν συνολικά, το χρηματικό ποσό των 21.550 ευρώ, καθώς και κοσμήματα και χρυσές λίρες, συνολικής αξίας 18.850 ευρώ.
Σέρρες: Σύλληψη 52χρονης για τηλεφωνικές απάτες (βίντεο)Με τον ίδιο τρόπο, επιχείρησαν να εξαπατήσουν άλλους 46 ηλικιωμένους, ζητώντας χρήματα και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 1.200.000 ευρώ.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν κατασχέθηκε, καθώς και 2 κινητά τηλέφωνα.
Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος