100 μονάδες αίματος, έχουν συγκεντρωθεί και σταλεί στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, για τις ανάγκες των Νοσοκομείων της Αθήνας για τους πυρόπληκτους της Αττικής. Από την Πέμπτη, δεκάδες Σερραίοι έσπευσαν στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν Σερρών, για να προσφέρουν αίμα.
Σημαντική είναι και η συμβολή όλων των Συλλόγων Εθελοντών αιμοδοτών που προσφέρουν αίμα από τα αποθέματά τους. Συνολικά στάλθηκαν μέχρι στιγμής 20 μονάδες αίματος από το 1ο ΕΠΑΛ, 20 μονάδες αίματος από το 2ο ΕΠΑΛ και 40 μονάδες από το ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου. Το Νοσοκομείο Σερρών ευχαριστεί όλους όσοι έσπευσαν να δώσουν αίμα και παράλληλα ενημερώνει τους εθελοντές αιμοδότες, ότι η πιθανή μακρά νοσηλεία των εγκαυματιών θα χρειασθεί και αντίστοιχη υποστήριξη με αίμα και παράγωγα, επισημαίνοντας πως για αυτό τον λόγο η εθελοντική προσφορά αίματος καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, αλλά και αργότερα, θα συμβάλλει στην ισορροπία των αποθεμάτων και την ορθολογική κατανομή του αίματος σύμφωνα με τις ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση των αιμοδοτών που δεν θα χρειάζεται να ταλαιπωρούνται με μακρά αναμονή για να προσφέρουν αίμα.
Το Τμήμα Αιμοδοσίας Αιμοδοσίας, του Γ.Ν.Σερρών, λειτουργεί καθημερινά, σε πρωινό ωράριο 9.00-13.00, το απόγευμα 18.00-20.00 και τις αργίες 9.00-11.00.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος