Σέρρες: Συγκίνηση για τον θάνατο του Παραολυμπιονίκη Γιώργου Τοπτσή από τη Νιγρίτα

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στις Σέρρες ο θάνατος του Παραολυμπιονίκη Γιώργο Τοπτσή ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών, ύστερα από μάχη με τον κορονοϊό.

Ο Γιώργος Τοπτσής γεννήθηκε στη Νιγρίτα και, μάλιστα, προς τιμήν του το δημοτικό στάδιο Σερρών φέρει το όνομά του. Συμμετείχε σε πέντε διοργανώσεις Παραολυμπιακών Αγώνων όπου κατέκτησε τρία μετάλλια στο μήκος ενώ στη συλλογή του είχε και πέντε μετάλλια από παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

«Θα τον θυμόμαστε πάντα» είπε η έφορος Αθλημάτων IBSA, μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες και ταμίας-έφορος τους τμήματος Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός-ΑμεΑ Θωμαή Θεοδωρίδου υπογραμμίζοντας ότι ήταν ένας Σερραίος που αγαπούσε τον τόπο του. «Καλό Παράδεισο Φίλε Γιώργο. Έκανες το τελευταίο άλμα στην αιωνιότητα» ήταν το μήνυμα του προπονητή Σάββα Κεφαλίδη.

Σέρρες: Συγκίνηση για τον θάνατο του Παραολυμπιονίκη Γιώργου Τοπτσή από τη Νιγρίτα

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας και συμμαθητής του Γιώργου Τοπτσή, Αθανάσιος Μασλαρινός είπε: «ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά της τάξης (κοντά στους 200 μαθητές) και σπουδαίος αθλητής. Είχα την τύχη να τον συναντήσω το περασμένο καλοκαίρι και να θυμηθούμε τα παλιά. Ο αδαμάντινος χαρακτήρας του δεν άλλαξε καθόλου. Παρ’ όλο που ανέβηκε πολύ ψηλά ως ολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος ο Γιώργος έμεινε Άνθρωπος που πατούσε στη γη. Πάντα τον θαυμάζαμε όλοι μας και πάντα θα ζει στην καρδιά και στη μνήμη μας, αφού, όπως πληροφορήθηκα, χθες έφυγε να «αγωνιστεί» στα υψηλότερα στάδια του σύμπαντος. Με αυτά που πέτυχε ο Γιώργος_Τοπτσής η μνήμη του θα είναι αιώνια».

Πριν την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας,  το πρωί της Κυριακής 9 Ιανουαρίου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Βισάλτη Παραολυμπιονίκη Γιώργου Τοπτσή, μετά από πρόταση του Δημάρχου Αθανάσιου Μασλαρινού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος