Σέρρες: Στις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές ο Κ. Καραμανλής- Αύριο Τριαντόπουλος και Λυκουρέτζος

Στις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές της Π.Ε. Σερρών, στους Δήμους Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης, βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ενώ αύριο το μεσημέρι θα επισκεφτεί την περιοχή κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Χρήστο Τριαντόπουλο, Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιο σε Θέματα Κρατικής Αρωγής & Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματέως, Χριστιάνας Καλόγηρου και του Προέδρου  του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέτζου ώστε να γίνει αποτίμηση της κατάστασης.

Ο κ. Καραμανλής διαπίστωσε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής, συνομίλησε με αγρότες και κτηνοτρόφους και πραγματοποίησε σειρά επαφών με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο και τους Δημάρχους Παντελή Μπόζη και  Στέργιο Φραστανλή.

Σέρρες: Στις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές ο Κ. Καραμανλής- Αύριο Τριαντόπουλος και Λυκουρέτζος«Όπως διαπιστώνω και ο ίδιος οι καταστροφές στις καλλιέργειες είναι πολύ μεγάλες και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και ολοκληρωτικές. Εξίσου μεγάλες είναι οι ζημιές σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αποθήκες και άλλες μονάδες του πρωτογενούς τομέα. Τέτοια έκτακτα και ακραία φαινόμενα απαιτούν και άμεσες λύσεις από την Πολιτεία. Και αυτό ακριβώς κάνουμε» είπε ο κ. Καραμανλής, που αφού ανακοίνωσε στους αγρότες την αυριανή επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου υπογράμμισε: «Αυτό που θα εξετάσει η Κυβέρνηση είναι να βρεθεί ο τρόπος μέσω νομοθετικής ρύθμισης, ώστε οι πληγέντες να λάβουν άμεσα αποζημιώσεις, μεγαλύτερες του μέσου όρου της τριετίας που προβλέπει ο ΕΛΓΑ. Ταυτόχρονα, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ώστε τις επόμενες ημέρες να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μετά από πρότασή μου να ενισχυθεί ο ΕΛΓΑ με επιπλέον  προσωπικό για να γίνει πιο γρήγορα η καταγραφή των ζημιών. Παράλληλα, έχει υποβληθεί και το αίτημα των Δήμων δια μέσου της Περιφέρειας για την οριοθέτηση της περιοχής στη ΔΑΕΦΚ. Δεν θα αφήσουμε κανένα συμπολίτη μας μόνο του σε αυτό. Κανέναν παραγωγό και κανένα κτηνοτρόφο. Θα σταθούμε δίπλα τους, ώστε να ξεπεραστεί αυτή η δοκιμασία το ταχύτερο δυνατό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος