Σέρρες: Στην τελική ευθεία η γέφυρα Μαυροθάλασσας – Υπεγράφη η σύμβαση

Το φθινόπωρο αναμένεται να ξεκινήσει κατασκευή ενός από τα σημαντικότερα έργα της Π.Ε.Σερρών, της γέφυρας Μαυροθάλασσας, που αναμένεται βάλει τέλος στην απομόνωση των κοινοτήτων των Δήμων Ν.Ζίχνης και Βισαλτίας, που βρίσκονται εκατέρωθεν του ποταμού Στρυμόνα.

Την Τετάρτη υπεγράφη στην αίθουσα «Κων.Καραμανλής» του Διοικητηρίου, από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο και τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, η  σύμβαση κατασκευής του έργου  «Κατασκευή γέφυρας κάτω ρου ποταμού Στρυμόνα μεταξύ των οικισμών Μαυροθάλασσας και Μύρκινου». Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού, 13.780.000 ευρώ, με χρονοδιάγραμμα κατασκευή τους 30  μήνες.

Σέρρες: Στην τελική ευθεία η γέφυρα Μαυροθάλασσας – Υπεγράφη η σύμβασηΣύμφωνα με τις προδιαγραφές του έργου, η γέφυρα θα έχει πλάτος 13,5 μέτρα και μήκος 278,3 μέτρα ενώ οι οδικές προσβάσεις που θα κατασκευαστούν έχουν μήκος 298 μέτρα από την πλευρά του Δήμου Ν. Ζίχνης και μήκος 436 μέτρα από την πλευρά του Δήμου Βισαλτίας. Προβλέπεται να κατασκευαστεί φορέας επτά ανοιγμάτων, υποστηριζόμενος από δύο ακρόβαθρα και έξι μεσόβαθρα

«Ένα όνειρο και αίτημα δεκαετιών γίνεται πράξη.Με την υπογραφή της σύμβασης, η κατασκευή της Γέφυρας της Μαυροθάλασσας μπαίνει στην τελική ευθεία. Μετά από μακρά σειρά ενεργειών, οι οποίες διήρκεσαν σχεδόν είκοσι χρόνια, ένα δύσκολο πρόβλημα βρίσκει οριστικά την λύση του και διευκολύνεται στον μέγιστο δυνατό βαθμό η συγκοινωνία μεταξύ των δύο άκρων του νομού» υποστήριξε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οποίο εξήρε το επαγγελματικό ήθος και την υπηρεσιακή ακεραιότητα των στελεχών της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Σερρών.

Η χρηματοδότηση του έργου είχε εξασφαλιστεί από τον Ιούνιο του 2019, από την προηγούμενη κυβέρνηση, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος