Σέρρες: «Στέρεψε» η αγορά από πέλλετ – 200% πάνω η τιμή του σε σχέση με πέρυσι

Σοβαρές ελλείψεις στην αγορά των Σερρών από πέλλετ παρατηρούνται αυτές τις μέρες. Οι Σερραίοι αναζητούν πέλλετ αλλά δεν βρίσκουν και όπως όλα δείχνουν δεν θα μπορέσουν να βρούνε τους επόμενους μήνες αφού η αγορά έχει στερέψει.

Σέρρες: «Στέρεψε» η αγορά από πέλλετ – 200% πάνω η τιμή του σε σχέση με πέρυσι«Υπάρχει μεγάλη έλλειψη στην αγορά από καυσόξυλα και πέλλετ. Το πρόβλημα υπάρχει γιατί σταμάτησαν φέτος οι εισαγωγές από τη Βουλγαρία και την Ουκρανία και στην αγορά είναι μόνο τα πέλλετ από τις μονάδες παραγωγής της χώρας μας. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση αλλά πλέον δεν υπάρχει πέλλετ στην αγορά. Η δική μου μονάδα παράγει μέχρι τον Οκτώβριο και μετά θα σταματήσει. Όσα έχουμε είναι παραγγελίες» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο ιδιοκτήτης μονάδας παραγωγής πέλλετ Πασχάλης Νιζάμης.

Σέρρες: «Στέρεψε» η αγορά από πέλλετ – 200% πάνω η τιμή του σε σχέση με πέρυσιΠαράλληλα η τιμή των πέλλετ έχει εκτοξευθεί στα ύψη. «Ανέβηκαν πάρα πολύ οι τιμές των υλικών, και των ξύλων και οι συσκευασίες και οι μεταφορές. Σε σχέση με την περσινή χρονιά το πέλλετ είναι περίπου 200% πάνω. Πέρυσι η τιμή κατά μέσο όρο ήταν 250 με 300 ευρώ ο τόνος, φέτος είναι από 700 μέχρι 900 ευρώ» είπε ο κ. Νιζάμης που όπως είπε καθημερινά απαντάει σε τηλεφωνικές κλήσεις καταναλωτών τους οποίους λέει ότι δεν υπάρχουν πλέον πέλλετ. «Αναγκαστικά αυτοί οι άνθρωποι θα στραφούν σε άλλες μορφές θέρμανσης, πετρέλαιο ή καυσόξυλο που κι εκεί υπάρχει έλλειψη» υπογράμμισε ο κ. Νιζάμης που τόνισε ότι μέχρι πέρυσι το 60% της αγοράς χρησιμοποιούσε πέλλετ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος