Σέρρες: Σπάνιο φαινόμενο σε φάρμα αλόγων στο Κορυφούδι – Φοράδα γέννησε δίδυμα πουλάρια (βίντεο)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε ιδιοκτήτη φάρμας αλόγων στο Κορυφούδι Κερκίνης. Κατά τη διάρκεια του τοκετού είδε μια φοράδα να γεννάει δίδυμα.

Είναι αρκετά σπάνιο για τα άλογα να γεννούν δίδυμα. Η φύση δεν ευνοεί την πολυδυμία στη φοράδα και το 99,99% των περιπτώσεων αποβάλει πριν τους εννέα μήνες.  «Αυτός ο τοκετός και ότι γεννήθηκαν και τα δύο και είναι βιώσιμα, ζωηρά και απολύτως υγιή και φυσιολογικά είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Δεν είναι ακριβώς καταγεγραμμένες οι περιπτώσεις παγκόσμια που να έχει συμβεί αυτό. Όταν μιλάμε για περίπτωση που να είναι μία ανά 100.000 μιλάμε για κάτι που είναι σπάνιο», είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο κτηνίατρος Κωνσταντίνος Βλάχμπεης.   

Σέρρες: Σπάνιο φαινόμενο σε φάρμα αλόγων στο Κορυφούδι – Φοράδα γέννησε δίδυμα πουλάρια (βίντεο)

Ο Θεόδωρος Αλατσίδης διατηρεί εδώ και 25 ολόκληρα χρόνια φάρμα αλόγων αλλά για πρώτη φορά είδε φοράδα να γεννάει δίδυμα.  «Ήμουν παρών στη γέννα και μόλις έβγαλε το ένα μουλαράκι μετά από πέντε λεπτά έβγαλε και δεύτερο σάκο και είχαμε και δεύτερο μουλαράκι. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Μια σπάνια διδυμία. Γεννήθηκαν δύο υγιέστατα αρσενικά μουλαράκια. Συνήθως όταν υπάρχει διδυμία το ένα δεν τα καταφέρνει.  Η φοράδα ήταν διασταυρωμένη με γάϊδαρο», είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο κ. Αλατσίδης υπογραμμίζοντας ότι όλοι στη φάρμα είναι χαρούμενοι για το γεγονός ενώ όσοι φιλοξενούνται στον ξενώνα που διατηρεί δείχνουν εντυπωσιασμένοι. Τα μικρά πουλάρια τρέχουν και παίζουν όλη την ημέρα μαζί με τη μητέρα τους τραβώντας τα βλέμματα των επισκεπτών στην περιοχή.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος